fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

ISTRAŽILI SMO I USPOREDILI CIJENE VODE: BIšćANI ćE PLAćATI NAJSKUPLJU VODU U BIH – VODA IZ VODOVODA SKUPA KAO ZLATO

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Kućanstva grada Bihaća plaćati će najskuplju vodu u BiH nakon što 28/03/219. godine u četvrtak politička oligarhija u gradskom vijeću Bihaća usvoji Odluku o izmjenama  tarifnog sistema po kojem će stanovnici grada Bihaća isporuku pitke vode plaćati uvećanu za 69%.

Usporedbe radi, jedna bihaćka porodica plaćat će kubni metar vode za piće u iznosi od 1,57 KM sa PDV-om, a u porodica u Sarajevu plaća znatno manje – 0,98 KM sa PDV-om po kubnom metru! Istražili smo cijene kubnog metra vode za piće u velikim gradovima u Bosni i Hercegovini koji su nekoliko puta razvijeniji od Bihaća u raznim segmentima (industrija, turizam, zračni promet itd.)

Možda bi stanovnicima grada Bihaća bilo korisnije a i pametnije da 28/03/2019. u četvrtak izađu i protestvuju pred Gradskom upravom, te spriječe najavljeno poskupljenje isporuke pitke vode.

Cijene isporuke pitke vode u Banja Luci, Tuzli, Sarajevu i Mostaru pronašli smo na službenim stranicama Javnih poduzeća koji isporučuju pitku vodu u ovim gradovima. (PRILOG)

 

BANJA LUKA

 

SARAJEVO

http://www.viksa.ba/vik/proizvodi-i-usluge

 

TUZLA

http://viktuzla.ba/cijena-vode/

 

MOSTAR

http://vodovod-mostar.com/cijena_vode.html

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 24/03/2019


Vrijeme objave članka: 11:19


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!