fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

KRAJIŠKI KADROVI “STRANKE ZA BOLJU BUDUĆNOST” UHLJEBLJUJU SINOVE, LJUBAVNICE …., A FAHRUDIN RADONČIĆ ŠUTI

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

“Možete da budete najbolji student, možete da budete najbolji stručnjak u nekoj oblasti, ali ako niste u sistemu vlasti, tj. dio vlasti, to je uglavnom uzaludno”.

Na facebook stranici Bihać i Bišćani – Sve dobro i loše u našem gradu objavljena su dva zanimljiva posta kojim upozoravaju da je u toku sumnjivo, nepotrebno, familijarno i stranačko upošljavanje u institucijama i ustanovama Unskog sanskog kantona. U cijelosti prenosimo obavljene postove bez intervecije na objavljenom tekstu.

 

Zašto Kaso Mulalić i Agan Bunić pričaju priče o Petriotizmu.

Navedeni dvojac priča prazne priče o patriotizmu, da ne žele u vlast sa Laburistima, a sad prave vlast sa onim koji je pokrao Merhamet i za to pravomoćno presuđen, sa onima koji su rekli da nikad nece sa komunistima pa slagaše.

Zasto svoj patriotizam ne pokažu tako da zaposle sin Rahmetli Izeta Nanića, Nevzeta Nanića inače diplomiranog pravnika. Zar on nije zaslužio mjesto u struci prije dva Kasina sina koje je Kaso smjestio u ZZO i Direkciju za Ceste, prine Izudina i Amela Mulalića. Sin rahmetli Izeta Nanića je bio kandidat za poziciju pravnika u Direkciji za Ceste. Zašto Agan Bunić nije neki dan pokazao svoj patriotizam da preko direktora šuma Kaljikovića zaposli dijete Šehida Izeta Nanića već je zaposlio svoju ljubavnicu Vukalić Eminu. Tu se gospodo pokazuje patriotizam a ne pričama skim praviti vlast a sa kim ne. Svejedno pravite vlast samo da radite to sto radite, da zaposljavate sinove, kcerke, dajdzice i amidzice, ljubavnice, …
Da li te je Agane sram da učih Fatihu na turbetu rahmetli Izeta Nanića (slika u prilogu) a njegovo dijete si diskriminirao zajedno sa Kasom i svitom ASDA gdje god si stigao? Nije Agane patriotizam ne ići sa Laburistima a raditi to sto radite. Veći patriotizam bi bio obrnito, Kaso i Agane. Sin rahmetli Nanića kako čujemo odlučio napustiti BiH i nadu za bolje sutra potraziti u Njemačkoj.

Nek vas je stid, halaliti vam necemo, munafici… 

Direkcija za ceste je postala institucija dva odnosno tri lica. Naime SBB je imenovao Osmancevica za direktora koji sada obnasa dvije direktorske pozicije. Direktor je Vakufske banke i Direkcije za ceste. U Direkciji za ceste radi 80% vremena kako je definisao ugovorom a u Vakufskoj banci 20%. Prima dvije plate a u Direkciji za ceste je isposlovao da prima 100% platu. Uradili su novu sistematizaciju sa novih 13 radnih mjesta (do sad bilo svega 20 uposleni). Poceli sa novim stranackim zaposljavanjima pa je jedan od dvoje primljenih sin Kasima Mulalica, Izudin Mulalic inace diplomirani pravnik. Prvo je navedeni bio zaposlen ekspresno u Unsko – sanske sume ali se prebacio u Direkciju za ceste jer je bolja plata i primanja. Nebi tu nista bilo cudno da on nije sedmi (7) pravnik u Direkciji dok se inzinjeri nista i ne pitaju. Neciji mamini i tatini sinovi biraju instituciju gdje ce raditi dok drugi koji su bili studenti generacije rade u piljari i prodaju novine. Drugi Kasin sin je zaposlen u Zavodu zdravstvenog osiguranja.

Tenderi za izvodenje radova su cijenom u prosjeku 30% vise napuhani od svih predhodnih godina sto daje osnov relevantnim institucijama da osnovano sumnjaju da je rijec o smisljenom izvlacenju novca iz ove institucije. Na tom slucaju se vec uveliko radi. Uskoro vise o ovome!

I ako ova institucija ima na racunu gotovo 16 miliona KM, kako saznajemo vladajuca politika zeli da se ona dodatno zaduzi za 20 miliona KM. Kako, zasto, po cijem nalogu, i ko ce se okoristiti od toga uskoro cemo objaviti.

Takode cemo objaviti i imena stranackih osoba i aktivista SBB i ASDA koja ce biti primljena u radni odnos u ovoj instituciji. 

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 381


NAPOMENA:


Datum objave članka: 07/10/2019


Vrijeme objave članka: 19:04


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!