fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

KAKO JE PROPAO SDP BIHAćA: HOćETE LI IM HALILITI ?

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Odjekivalo je širom Bišća, a Boga mi i Krajine u mjesecu oktobru 2016. godine na dženazi SDP-a Bihaća. Socijaldemokratija u dobrih Bišćana je pokopana.

Njima, a naročito njoj, je to rečeno bezbroj puta zadnjih skoro dvije godine, ali vlast, interes i moć, zagušili su sva čula razuma i realiteta bihaćkih SDP-ovih vlastodržaca. Većina prvaka SDP-a Bihaća nije dorasla funkcijama koju obnašaju, kako u partiji tako i u vlasti. Lični interes takvih je osnovni motiv za bavljenje politikom. Nema te stranke, partije, udruge, kohorte, grupe, ekipe, ili bilo koje interesno udružene skupine, koju ne može uništiti nesposobno i nadasve prokleto rukovodstvo. Po svim karakteristikama MALI LJUDI, naručito intelektualno. Kada se takvi dočepaju vlasti, koristeći moć koju vlast pruža, preobraze se u nadriljude misleći da su najpametniji, svemoćni i i da sa njima sve počinje i staje. A, moć koju nudi vlast može biti vrlo opasna po društvo ako se zloupotrijebi. Mali čovjek kada se dočepa vlasti počinje zloupotrebljavati moć, liječeći vlastite komplekse. A zloupotreba moći od strane istih je obrnuto proporcionalna kvocijentu inteligencije. Što znači da ako vlastodržac posjeduje inteligenciju reda veličine broja cipela, zloupotreba moći će biti veća i obrnuto. Ovo je prava slika SDP Bihaća vlastodržaca koji su sahranili socijaldemokratiju u herojskom Gradu.

SDP Bihaća u rukama nesposobnih i prokletih Malih ljudi, u principu infantilnih, unaprijed je bio osuđen na propast. Zarad ličnih interesa upotrijebili su svoju trenutnu „moć“ i napravili to što su napravili. Uništili su SDP Bihaća, sa 49,57% na 13,88%. Čast malobrojnim izuzecima. Jedini cilj bavljenja politikom većini je bio LIČNI INTERES. U tom cilju svi su Ujedinjeni. To se dokazalo i na proteklim izborima. Kada vidimo ko je bio na listama i ko je prošao lako se može zaključiti da su ti kvaziesdepeovci, zloupotrebljavajući poziciju, radili samo za sebe i sopstveni interes.

U analizi kraha SDP-a Bihaća ne može se zaobići ni činjenica da je bezglavo rukovodstvo SDP-a Bihaća bilo u stanju koalirati sa ultra-ekstremnom A-SDA, a sve radi vlasti, moći i interesa. Vođeni nikakvom ideologijom niti brigom o društvu, bitan je bio interes i samo interes. Sve zarad fotelje, vlasti i nadasve moći. Ima li sve to smisla? Ima onoliko koliko ima i socijaldemokratije u tzv SDP-u Bihaća. Naravno da nema. Nedorasli funkcijama koje su obnašali, nesposobni i avetinjski prokleti, najdirektnije su uticali na izbornu propast SDP-a Bihaća. Nikad težu i goru. A većina tih istih i takvih je doprinjela stravičnom porazu SDP Bihaća na prošlogodišnjim izborima.

I umjesto da odu na smetljište istorije i nestanu sa lica zemlje, a kamoli političke scene, takvi su nagrađeni nosiocima listi, Skupštinama, Parlamentima, Kompenzacijama, Domovima naroda i drugim pozicijama sa kojih će i dalje piti krv građanima BiH, ali kvantitativno sa puno manje parazitsko-ljudskog kapaciteta. To su grobari SDP-a Bihaća. Prepoznatljive izlizane face trulog kapaciteta, koje su u minulom periodu obnašale vlast u ime SDP-a Bihaća. Kako su to radili, rekao je narod prije nekoliko dana. Ovakva politika pokazuje u šta se pretvorio SDP Bihaća. Postao je svrha i servis nekolicine SDP parazita, licemjera i poltrona. A takvima je stalo samo do ostvarenja ličnog interesa i po cijenu pada SDP-a Bihaća. Što uostalom i vidimo na djelu. Zbog takvih ih je narod kaznio, a zbog takvih se i raspadaju. Od ulaska u gradsku vlasti, pa do danas, zbog tih i takvih „kadrova“, SDP Bihaća se nepovratno osipa. Prvo su ih počeli napuštati simpatizeri, zatim članovi, pa aktivisti i na kraju i aktivni članovi partijskih organa. Ostali su samo oni koji imaju direktnu egzistencijalnu korist od SDP-a. Tako da se i na Glavnom odboru SDP-a¸Bihaća, kako vrijeme odmiče, pojavljuju samo oni čiji parazitizam u cjelosti počiva na SDP-ovskoj sisi. Uglavnom se radi o parazitima-sdpovcima koji obnašaju neke od rukovodećih pozicija unutar stranke, što im daje lakšu mogućnost pozicioniranja u partiji kada je u pitanju interes u odnosu na druge i u pravilu kvalitetnije kadrove, bilo da se radi o listama, ili izvršnoj vlasti. To su oni koji se svojim parazitskim pipcima još uvijek čvrsto drže za SDP-ovu žilu, dok i nju ne sasuše.

Eto šta je ostalo od SDP Bihaća za nešto manje od dvije godine. Ostao je SDP Bihaća koji sada podsjeća na osutu, uvelu i olinjalu kiticu grožđa, sa ponekim grozdom koji se poput SDP parazita, još uvijek čvrsto drži za KITU!

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 27/10/2017


Vrijeme objave članka: 15:30


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!