fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

KEMAL HRNJIć: GRAđANI BIHAćA NEMAJU VREMENA ZA čEKANJE, OVO NIJE BORBA ZA JEDNE IZBORE

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Kandidat Naroda i pravde za gradonačelnika Bihaća Kemal Hrnjić pozvao je večeras sve građane Bihaća da u nedjelju, 15. novembra 2020. godine, izađu na izbore i glasaju za časne, poštene i hrabre kandidate.

Hrnjić je rekao kako se proteklih mjeseci moglo čuti da Bihać proživljava izazovna vremena i kako je željno očekivana podrška Sarajeva opet izostala.

“Volio bih da mogu reći da nisu upravu, ali sa žaljenjem moram priznati da jesu. Migrantska kriza, nepostojanje kapitalnih investicija za Bihać i mnoga druga pitanja samo potvrđuju ovu tezu”, rekao je Hrnjić.

Istakao je da građani Bihaća ovo smatraju nepravdom, ali da se u Bihaću pojavio tračak nade i svjetlo na kraju tunela, a to svjetlo zove se Narod i pravda i Elmedin Konaković.

“Prije četiri dana smo imali centralni skup Naroda i pravda Unsko-sanskog kantona kojem je prisustvovao i Konaković. Tada sam za govornicom vidio čovjeka kako razumije i proživljava sve ono što danas Krajina predstavlja. Ali isto tako čuo sam i ohrabrujuće tonove. Gradit ćemo puteve koji će spajati Bihać, Sarajevo, Goražde, na Krajinu gledamo kao šansu za razvoj, Krajina će biti kapija preko koje će se vraćati naša dijaspora u svoju domovinu”, kazao je Hrnjić.

Kako kaže, na ove riječi iz Sarajeva ljudi u Bihaću čekaju dugo.

“Ali ovo ne smije ostati samo na riječima. NiP Krajine kao i građani Sarajeva, Tuzle, Zenice, Mostara, Banja Luke i svih drugih gradova i općina u BiH očekuju da ispunimo sva obećanja. Svjesni smo da ovo nije borba za jedne izbore i jednu poziciju”, rekao je Hrnjić.

Istakao je da je ovo borba za bolju, pravedniju i pošteniju Bosnu i Hercegovinu, a da se od kandidata NiP-a očekuje da istraju u toj borbi zbog čega nema odstupanja ni milimetra od zadanih ciljeva.

“Građani od nas očekuju bespoštednu borbu protiv korupcije, nepotizma i svakog oblika klijentelizma. Ovu priliku koristim da pozove sve svoje sugrađane, kao i sve ljude u BiH, koji vole ove zemlju, da izađu na izbore i podrže hrabre i poštene ljude koji se bore za istinu i pravdu”, poručio je Hrnjić.

Zaključio je riječima da nema vremena za čekanje na još četiri godine – čekanje za bolje sutra.

“Uvjeravam vas da možemo promijeniti stvari iz temelja. Vjerujte djelima”, rekao je Hrnjić.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 128


NAPOMENA:


Datum objave članka: 13/11/2020


Vrijeme objave članka: 22:25


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!