fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

KOMENTAR: PROTEKLA SU DVA MJESECA OD FAKTIčKI ZAVRšENE MONOGRAFIJE I IščITAVANJA – PORODICE POGINULIH PRIPADNIKA 5. KORPUSA ARBIH I BIVšI žIVI PRIPADNICI 5. KORPUSA A R BIH DALJE SU USKRAćENI ZA INFORMACIJE

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Proslavljeni i slavni ratni komandant 502. Viteške brdske brigade i junak operacije „SLOBODA 94“ na jednoj od press konferenciji kazao je sljedeće, citiramo: 

„Vlada je donijela odluku da se prolongira izdavanje monografije. Zašto ? Upravo da ne dođe do grešaka, da napravimo što više iščitavanja, što više čitanja. Ona je završena faktički i ako oni kažu da nije slovo ni napisano, oni ne znaju i niko nije dolazio da traži šta je urađeno, a šta nije.“ kraj citata.

Kako je izrada Monografije faktički završena prije dva mjeseca, bivši pripadnici 5. Korpusa A R BiH i dalje nisu javno upoznati sa sadržajem Monografije. Nisu upoznati sa informacijom tko su lica koja u ime bivših pripadnika 5. Korpusa A R BiH i u ime porodica poginulih pripradnika 5.korpusa ARBiH pišu historiju „Sile nebeske“? Gdje je sjedište, koja je adresa, koji je kontakt telefon tima koji piše Monografiju 5. Korpusa ? Ovo su samo neka od gorućih pitanja na čiji odgovor se čeka mjesecima.

Portal Bisce.ba po drugi put upućuje javni poziv da se objave traženi podaci, a koje ćemo po primitku sa istim upoznati javnost USK, a posebito porodice poginulih pripadnika 5. Korpusa ARBiH i bivše pripadnike 5. Korpusa A R BiH.

I naposljetku očekujemo da vođa, iako je bolno ali istinito, „fantomskog“ tima javno odgovori i na sljedeća pitanja:

Tko i gdje će se prodavati Monografija 5. Korpusa A R BiH?

Koliki će biti tiraž Monografije ?

Gdje će završiti novac od prodanih primjeraka Monografije ?

Da li će javnost i poreski obveznici dobiti uvid u izvještaj o dosadašnjem utrošku javnog novca za izradu Monografije ? 

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 15/12/2017


Vrijeme objave članka: 20:06


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!