fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

KORONA VIRUS UŠAO U KANTONALNU BOLNICU: BLISKI SARADNIK DIREKTORA DR. HAVIĆA POZITIVAN NA COVID-19

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Novi zaraženi u Unsko-sanskom kantonu otkrivaju se iz dana u dan. Prvi slučaj potvrđen je u Kantonalnoj bolnici “dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

Nijedna od zdravstvenih ustanova u zemlji nije uspjela spriječiti proboj korona virusa tako ni Kantonalna bolnica u Bihaću. Prema posljednjim rezultatima testiranja koja su obavljenja u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu među pozitivnim na COVID-19 je zaposlenik (ime i prezime poznato redakciji bisce.ba) u administraciji Kantonalne bolnice u Bihaću i bliski saradnik aktualnog direktora Hajrudina dr. Havića.

Shodno pravilima medicinske struke a zbog pandemije koronavirusa svi primarni kontakti bi trebali biti testirani, a sekundarnim kontaktima odmah određena mjera samoizolacije. Kontaktirali smo porukom Komandanta kriznog štaba, premijera USK Mustafu Ružnića i zamolili ga za odgovor na pitanje: Da li će lica iz administracije Kantonalne bolnice u Bihaću  koja su bila u kontaktu sa zaraženim, a po pravilima struke i naredbama kriznog štaba USK, biti upućena u samoizolaciju ? Odgovor na pitanje nismo dobili.

Prema izvorima iz administracije Kantonalne bolnice u Bihaću koji su bliski našem portalu kazali su nam da je svaki radni dan u administraciji prisutno oko 50 uposlenika, među kojima je i lice pozitivno na COVID-19.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 05/04/2020


Vrijeme objave članka: 11:05


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!