fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

LICEMJERJE PREDSJEDNICE SDP-A BIHAĆA PREMA MULTIETNIČNOSTI: “TI SI ZA MENE SAMO BROJ ZBOG MULTIETNIčNOSTI …“

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Uz toleranciju, osnovne vrijednosti savremenog društva su multietničnost, multikulturalnost i interkulturalnost, vrijednosti na čijim se usvajanjima mora raditi s djecom od njihove najranije dobi. Multietničnost učimo zato što je vrtić, baš kao i društvo, mjesto dodira različitih etničkih skupina, a prihvaćanje različitih od sebe je prva stepenica u razvoju odgovornog pojedinca.

Za gore iznesenu tezu ne možemo vezati aktualnu predsjednicu SDP-a Bihaća Fatku Kulenović. Na posljednjem zasjedanju gradskog odbora SDP-a Bihaća vođena je žustra rasprava o krucijalnim temama koje opterećuju i narušavaju ugled SDP-e Bihaća kod članstva i simpatizera.

Na pitanje, a sad već bivše članice SDP-a Bihaća, Milke Makić zašto Predsjedništvo SDP-a Bihaća ne pokreće, a u skladu sa Statutom SDP-a, potrebne aktivnosti protiv onih članova SDP-a Bihaća koji su opterećenim ozbiljnim aferama i samim tim narušavaju ugled SDP-a Bihaća ? Iznervirana Predsjednica SDP-a Bihaća odgovorila je: „Nije Tvoje da o tome odlučuješ !“

Tko je Milka Malkić ?

Milka Malkić bila je član SDP-a od njegovog osnivanja. Bila je članica Predsjedništva GO SDP Bihaća i Foruma Žena SDP-a Bihaća, te jedna od rijetkih članica SDP-a Bihaća koja se izjašnjavala kao Bosanka.

Bivša, ugledna, članica SDP-a Bihaća tražila je odgovor od Predsjednice SDP-a Bihaća zašto je svojom odlukom ukinula dva mjesta u Predsjedništvu SDP-a Bihaća, te zašto nju kao članicu Predsjedništva svrstva u red srpskog naroda kada se ona izjašnjava kao Bosanka. Predsjednica SDP-a Bihaća Fatka Kulenović, čiji je politički kvocijent intilegencije jednak broju cipela koji nosi, bezobzirno i drsko pred članovima gradskog odbora SDP-a Bihaća je odgovorila: “Ti si za mene samo broj zbog multietničnosti Predsjedništva i ništa više !“

Potrešena drskim odgovorom Fatke Kulenović i uplakana Milka Malkić je napustila sjednicu Gradskog odbora SDP-e Bihaća. Narednog dana u sjedištu SDP-a Bihaća predala izjavu kojom želi brisanje iz članstva SDP-a.

Redakcija našeg portala stupila je u kontakt sa Milkom Malkić sa molbom za izjavu, a zbog informisanja građana Bihaća, članova i simpatizera SDP-e Bihaća, vidno potrešena Milka Malkić nam se zahvalila na interesovanju izjavivši nam da trenutno nije spremna za bilo kakav razgovor o SDP-i  Bihaća uz obećanje da će nam jako brzo dati opširan intervju o stanju u SDP-i Bihaća. Na kraju razgovora nam je kazala da je svoj cijeli život posvetila Socijaldemokratiji.

{source}
<iframe width=”854″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/QbBbd8a5G0E” frameborder=”0″ gesture=”media” allowfullscreen></iframe>
{/source}

 

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 09/11/2017


Vrijeme objave članka: 16:56


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!