fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

NACIONALISTIčKI BUMERANG HRVATSKOJ

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Čini mi se da je general Praljak bio uvjeren da će Hrvatska uspjeti izvršiti politički pritisak na Haški tribunal i isposlovati oslobađajuću presudu. Niko od pravde ne može pobjeći. Ni za života, ni u smrti. Ova poruka je poslana, i to na Dan republike, političkom režimu Hrvatske. Presuđen je čitav jedan politički projekt, koji je i danas živ.

Bosna i Hercegovina, posebno Bošnjaci, su bili izvrgnuti neviđenom nasilju od strane političkog vrha Hrvatske i eksponenata te politike u Bosni i Hercegovini. Hrvatski mediji su iskoristili maksimum svojih kapaciteta da sotoniziraju Bošnjake, da ih izjednače sa isilovcima, da ih prikažu kao neciviliziran narod kojim vladaju vjerske vođe čija politika samo podrazumijeva džihad i islamiziranje svega. Pokušalo se stvoriti sliku o Sarajevu kao najvećoj opasnosti za modernu Europu, kao mjestu najsurovijeg barbarizma i nasilja najgoreg tipa.

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je sluđen propagandom, doveden u situaciju da strahuju za vlastiti opstanak, jer „zli“ muslimani, sa kojima žive, ne spavaju čekajući pogodan moment da ih napadnu. Zašto? Da bi se zlodjela jedne politike opravdala u očima svijeta, da bi se nečovječnost prikazala humanom.

Dosta je Republika Hrvatska govorila u naše ime i dosta ste nas „branili“. Vrijeme je da se povučete, jer svijet vidi i nas i vas, vidi vaše tenkove kako gaze našu djedovinu, vidi kako zloupotrebljavate Hrvate u BiH. Sad je evidentno da ste jednu rigidnu fašističku politiku htjeli predstaviti kao humanitarnu. Nije ovo kritika hrvatskog naroda, jer u Hrvatskoj je više antifašista nego fašista, samo su fašisti, kao i svagdje, nasilni i glasni. Građani Republike Hrvatske trebaju pristati uz ljudske vrijednosti, a ne one koje im serviraju političari upitnog morala i svijesti.

Ovo je poruka i nama u Bosni i Hercegovini. Poručili su nam da smo se ogriješili jedni o druge, da nismo trebali pristati da ratujemo i da smo pogriješili. Svakako je za očekivati da će političari koji žive na račun ovih grešaka uraditi sve da ih opravdaju ali budimo dovoljno pametni da znamo da se može biti Bošnjak, Srbin i Hrvat bez balija, četnika i ustaša.

Bog nam je otvorio oči, povjerena nam je i država, hajde da je uredimo da nam cijeli svijet zavidi. Mi to možemo i znamo. Nema potrebe da više strahujemo jedni od drugih i da nanosimo zlo jedni drugima. Znamo mi sami sve o nama, i vrline i mane. Znamo koje su nam prednosti a koji nedostatci.

Neka nam mir i ljudskost budu vodilje u budućnosti u međusobnim odnosima, ali i u odnosima sa našim komšijama. Vjerujte mi, ne trebaju nama ni Beograd, ni Zagreb, ni Brisel, ni Moskva, ni Rijad, ni Ankara, ni Vašington itd. da nam kažu kako treba živjeti. Vrijeme je da veze koje nas sputavaju prekinemo, da prestanemo biti sredstvo potkusurivanja kako komšiluka tako i svijeta.

Prvo što trebamo uraditi je kazniti poslijeratne zločince koji nas pljačkaju, obmanjuju i prodaju bjelosvjetskim hohštaplerima. Posebno one koji su se obogatili na zaštiti vitalnih nacionalnih interesa – to su pravi zločinci.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 52


NAPOMENA:


Datum objave članka: 29/11/2017


Vrijeme objave članka: 14:33


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!