fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

NAKON šTO SE JAVNO ODREKAO PRIJE PET MJESECI, GALIJAšEVIć ZATRAžIO “BIJELI HLJEB”

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Prije današnje predaje dužnosti gradonačelnika Šuhretu Fazliću, bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević uputio je nadležnoj službi pravo na ostvarivanje plate nakon završetka mandata, tzv. “bijelog hljeba”. To ne bi bila specijalna vijest, posebno ne u našoj zemlji, da se upravo Galijašević iste privilegije nije odrekao prije pet mjeseci i time se javno pohvalio.

Emdžad Galijašević potvrdio je danas da je podnio zahtjev za korištenje tzv. “bijelog hljeba”, iako je dvadesetak dana prije svog hapšenja izjavio da se te privilegije odriče. 

“Potvrđujem da sam to aktivirao i nema nikakvog razlog da to ne uradim. Ja jesam rekao na sjednici Gradskog vijeća da nisam za bijeli hljeb, ali zbog načina na koji sam maknut od onih koji su ovo namjestili i isplanirali i koji i dalje namještaju i planiraju, ja ne vidim nikakvog razloga da ne predam zahtjev za tu privilegiju. Ništa me ne obavezuje da ne tražim ono što mi zakonom pripada”, istakao je Galijašević.

On je dodao kako nije siguran da će “isti dvojac” od tužioca i sudije donijeti odluku da mu se sutra i to zabrani.

“Kako su mi zabranili da dolazim u grad, da idem na posao, a izabralo me 15.000 ljudi, nisam siguran da neće sutra zabraniti i da dobijem negdje radno mjesto. Ja ću taj kapacitet ‘bijelog hljeba’ koristiti do onog momenta dok sebi ne nađem rješenje”, istakao je Galijašević.

On je poručio da oni koji su sve ovo isplanirali, nisu mogli “isplanirati” građane, jer su građani rekli da je to gospodin Šuhret Fazlić, ne želeći otkriti ko je isplanirao stvari na koje aludira te da će se oni sami prepoznati.

 

Podsjećamo:

Usvojena odluka tako se usklađuje sa istovjetnim kantonalnim i federalnim zakonom, a današnjim usvajanjem odluke čija primjena će krenuti 1.jula 2016.godine, usvojeni su i zahtjevi sindikata za usklađivanjem koeficijenata.

Prema riječima Smaila Toromanovića, savjetnika gradonačelnika Bihaća, usvojenom odlukom vraćena je osnovica sa 307 na 315 KM, te će se u budžetu grada Bihaća do kraja godine morati osigurati dodatnih 122.000 KM.

Današnjom odlukom gradonačelniku Bihaća istovremeno je smanjen koeficijent sa 10 na 9,8, te je od preuzimanja dužnosti bihaćkom gradonačelniku plata smanjena za skoro 34 posto u odnosu na platu njegovog prethodnika.

“Posebno ističem odluku gradonačelnika Emdžada Galijaševića da ne prihvati član 14 koji se odnosi na pravo ostvarivanja plate nakon završetka mandata, tzv. ‘bijelog hljeba’. Na taj način gradonačelnik još jednom pokazuje šalje poruku o smanjenju povlastica izabranim zvaničnicima, odnosno njihovo stavljanje u realne okvire za našu zemlju”, kazao je Toromanović .

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 1


NAPOMENA:


Datum objave članka: 11/11/2016


Vrijeme objave članka: 00:00


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!