fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

NEUKA I NESPOSOBNA NAKUPNINA LJEVIČARSKIH LICEMERJA DRMA GRADOM!

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Kako danas djeluje neuka i nesposobna nakupina ljevičarskih licemerja Bihaća koja nikad u životu nije napravila ništa korisno i to iz prostog razloga što je za tako nešto potpuno nesposobna. 

Srećom, u toj svojoj nesposobnosti, neukosti i, što obično ide uz ovo dvoje, bahatosti jer se u svojoj intelektualnoj ograničenosti osjećaju moćno i zaštićeno, čine brojne gluposti otkrivajući tako i prije vremena sav svoj jad i bijedu. I takav bijedan kadar zahvaljujući svojim ljevičarskim vezama i vezicama, danas zauzima, ni manje ni više nego direktorske pozicije.

Odgovornost za upravljanje gradom neuka i nesposobna nakupina ljevičarskih licemerja iz SDP-a, GS-a i DF-a preuzela je kako bi, zajedno sa svojim koalicionim partnerom ultradesnom ASDA, izgradila funkcionalnu i transparentnu vlast u Bihaću kojoj građani vjeruju.

Medjutim, ni nakokon godinu dana ne nezire se njihova vizija razvoja grada. Ne nazire se njihova navodna intencija da se očiste ranije napravljene obaveze i izmiri nagomilana zaduženja koju su ulaskom u vlast zatekli. Grad Bihać je prezadužen, gradska javna preduzeća su u blokadi i onemogućena su da obavljaju svoju osnovnu djelatnost. Položaj radnika u gradskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama je težak jer im se plate i doprinosi ne izmiruju po nekoliko mjeseci unazad, što nailazi na stvaranje velikog nezadovoljstva  i organizovanje štrajkova.

Izlaz iz ove situacije ova ljevičarska nakupina ne vidi u usvajanju restriktivnog budžeta, smanjenju prekomjerne i nenamjenske potrošnje i ukidanju bespotrebnih i prekobrojnih funkcija kao što su pomoćnici gradonačelnika i članovi kabineta gradonačelnika.

Izlaz iz ove situacije ova ljevičarska nakupina vidi kako uz tanak CV i evidentnu neukost postaviti svoje direktore u gradskim preduzećima,  i to u gradu u kojem za mlade nema posla ni s dva magisterija? Jednostavno: treba biti  “dečko od povjerenja” šefova SDP-a, GS-a i DF-a. Mnoge strahovito zanima kako neko ko je efektivno polupismen, može postati direktor? Koje su kvalifikacije za to potrebene u Bihaću? Partijska knjižica? Povjerenje koje u njega imaju šefovi SDP-a, GS-a i DF-a.

Gradjani Bihaća su povjerovali da će ljevičarsko-desničarska koalicija u rješavanju ovih problema prići sa pozicije javnog interesa, a ne sa pozicije pojedičanih interesa svojih partijskih kadrova. Interes gradjana Bihaća je da ova ljevičarska nakupina zajedno sa koalicionim partnerom ultradesnom ASDA obezbijedi izlazak iz krize i postavi temelje efikasnom, odgovornom i zakonitom radu organa grada.

Umjesto izlaska iz krize uvedena je “moralno politička podobnost”. Dok ostali moraju učiti i čitati da bi postali intelektualci, ljevičarskoj nakupuni to nije potrebno, dovoljno je samo usvojiti napredan i urbani pogled, odnosno ideologiju koja graniči s socijaldemokratijom. Na žalost, to je danas diskurs ljevice u Bihaću.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 28/11/2017


Vrijeme objave članka: 14:20


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!