fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

NIKŠIĆ POD SVE SILOVITIJIM PRITISKOM: HAVIć POLITIčKI UCJENJUJE SDP BIH, A IZ BIHAćKOG SDP-A PORUčUJU: “SITUACIJA JE NEIZDRžIVA, TONEMO!”

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Nakon brisanja sa izborne liste političkih teškaša, članice Predsjedništva SDP BiH i predsjednice Kluba zastupnika SDP u Skupštini USK Fatke Kulenović, predsjednika Kluba vijećnika SDP u Gradskom vijeću Bihać Adnana Habibije, Anite Redžić predsjednice Foruma žena SDP Bihać, Admira Čavkića podpredsjednika SDP Bihać, te Amira Korčića predsjednika Foruma mladih SDP Bihać, bihaćki SDP je pretvoren u cirkus.

U bihaćkom SDP-u kuha kao u ekspres loncu i hitno nam treba ventil za ispuštanje pare prije nego što sve eksplodira – ustvrdio je naš sagovornik iz samog vrha stranke.

U daljem razgovoru naš sagovornik istakao je da je situacija neizdrživa. Bihaćkom SDP-u rejting ne da pada, nego smo u situaciji da tonemo, a svi mi koji smo u ovom trenutku zainteresirani da se spasi bihaćki SDP nemamo podršku od centrale SDP BiH. Nakon sramotne odluke izbornog štaba bihaćkog SDP-a, više stotina članova bihaćkog SDP-a poslalo je poruku predsjedniku SDP BiH Nerminu Nikšiću. Nakon što je Nikšić ignorirao primljene poruke, članovi bihaćkog SDP-a obratili su se Saši Magazinoviću, predsjedniku Glavnog odbora SDP BiH koji im je odgovorao da mu se predsjednik Nikšić ne javlja na telefon.

Članovi bihaćkog SDP-a u svojim porukama poslanim predsjedniku SDP-e BiH tražili su da se izborna lista pregleda, preispita i prepravi, te da se “obrisani” s liste vrate na povoljnije pozicije na izbornoj listi za lokalne izbore, a da se sa izborne liste uklone svi koji su odgovorni zbog katastrofalnog vođenja i stanja u bihaćkom SDP-u i rušenja njegovog rejtinga među građanima Bihaća – istakao je naš sagovornik.

Velika većina članova bihaćkog SDP-a traži od predsjednika SDP-e BiH Nikšića i Glavnog odbora SDP BiH da smognu odgovornost da odluče i pomognu bihaćkoj SDP-i te da povuču odgovoran potez dok nije kasno. U nastavku razgovora naš sugovornik kazao nam je da je predsjednik KO SDP USK Hajrudin dr. Havić upozorio centralu SDP BiH (predsjednika Nikšića i Glavni odbor SDP BiH) ukoliko se “obrisani” vrate na izbornu listu da će napustiti SDP.

Očigledno je da se situacija u bihaćkom SDP-u ne smiruje i da je vrlo napeto, te da Havić dr. Hajrudin nije radio na okupljanju partije da budu jaki i jasno prepoznatljiv snažan politički suparnik bihaćkoj SDA. Članovi SDP Bihaća digli su svoj glas i kazali šta misle o Havićevoj listi koja jasno pokazuje tešku bolest bihaćkog SDP-a. A zato može biti odgovoran samo Hajrudin dr. Havić. Uostalom, kada su se i pojavili otvoreni kritičari, krenuvši od Fatke Kulenović, Adnana Habibije, Admira Čavkića, Amira Koričića, Marijana Mihića i drugih, ostatak Predsjedništva bihaćkog SDP-a se bavio samo time kako da ih eliminira ili ušutka, a ne da propita cijeli sistem. Da stanu i pokušaju istražiti što je to otišlo u krivu i kako to najbolje promijeniti.

Sporost. Inertnost. Od kako je optuženik i štićenik Havić dr. Hajrudina Alen Zulić došao na čelo bihaćkog SDP-a izgubila se živost stranke koja nudi jasna rješenja za budućnost grada Bihaća. Alen Zulić nije ponudio jasnu viziju razvoja Bihaća, nego samo nasilništvo. Da bi se to promijenilo u samom vrhu izborne liste moraju biti najbolji ljudi, osobe kojima je stalo, koje grizu. Oni koji reagiraju odmah čim se pojavi neki problem, koji vide unaprijed i strateški promišljaju. A takvi ljudi trebaju biti među prvih deset na izbornoj listi bihaćkog SDP-a.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 10/08/2020


Vrijeme objave članka: 20:08


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!