fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Bosna i Hercegovina

NOVOIZABRANI NAčELNIK OPćINE STARI GRAD PODRžAO KRAJIšKE NAčELNIKE

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić danas nije prisustvovao dodjeli uvjerenja o mandatima Centralne izborne komisije zbog ratnog zločinca Fikreta Abdića, piše bh. novinska agencija Patria. Hadžibajrić je napustio zgradu te će svoj certifikat uzeti naknadno.

 

Hadžibajrić je kazao da ne podržava izbor osuđenog ratnog zločinca Abdića za načelnika Općine Velika Kladuša jer se protivi svim njegovim principima i stavovima, a i zdravom razumu.

– Moj postupak nije izraz nepoštovanja prema građanima koji su glasali za mene, niti prema CIK-u, nego iskazivanje stava i neslaganja sa ovim izborom, a kao čovjek i građanin ove zemlje u kojoj je prolivena krv za njenu slobodu i nezavisnost, ne želim boraviti u istoj prostoriji sa osobom odgovornom za bratoubilački rat u Krajini  – kazao je Hadžibajrić.

Podsjećamo, sedam načelnika općina iz USK također nije prisustvovalo dodjeli izražavajući tako bojkot zbog izbora Abdića za načelnika Velike Kladuše. To su načelnici Bihaća, Bužima, Ključa, Sanskog Mosta, Bosanskog Petrovca, Cazina i Bosanske Krupe. 

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 4


NAPOMENA:


Datum objave članka: 08/11/2016


Vrijeme objave članka: 00:00


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!