fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Bosna i Hercegovina

NOVOMATIC DAO 30 MILIONA ZA NOVALIćEVU VLADU?

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Vlada FBiH poduprta stavovima i obećanjima SDA, potpuno zanemarujući interes punjenja budžeta, ulazi u fazu kada interes lobija i Novomatica, postaje preči od interesa države. Živio Novomatic, ulica domaćim priređivačima bh. igara na sreću.

 

Direktor Premier kladionice Krešo Vukoja večeras je, nakon završene sjednice Vlade FBiH,  na svom facebook profilu iznio alarmantna upozorenja o prevari federalne Vlade  kada su u pitanju izmjene Zakona o igrama na sreću. U opširnom statusu Vukoja ističe da je cilj SDA, Amira Zukića i Vlade FBiH, uništavanje svih radnih mjesta u Premier kladionicama, te istjerivanje radnika iz BiH u zemlje Zapadne Evrope. Vukoja je najavio i masovno okupljanje svih radnika i njihovih porodica pred Vladom FBiH. 

Facebook status prenosimo u cjelini: 

“Prevara Vlade FBiH. Prema ovim amandmanima sve kladionice bi za godinu dana poslovanja završile sa 150-200 milijuna KM gubitka, te ukoliko se ovo usvoji u Domu naroda, to je kraj kladionica. SDA je uspjela progurati amandmane i iste su odobrili ministri HDZ-a,a ti amandmani su lošiji po poslovanje nego što je to Zukić želio i tražio.

Sada mi je jasno, a nadam se i vama svima, da je politika Vlade FBiH ustala da nam unište radna mjesta bez obzira na sve nas koliko nas ima. Kao direktor društva dao sam sve od sebe, borio sam se danonoćno već mjesecima sa ovom problematikom. Ujutro ustajem i navečer liježem. Žao mi je što vam moram reći da je možda doša trenutak da počnemo razmišljati o završetku ove ere rada u Premieru i da počnemo razmišljati i spremati se za rad u jednim od zemalja Europske unije. Ova Vlada na čelu sa Fadilom Novalićem i ministricom Jelkom Miličević ne žele Europsku uniju u BiH, već nas kao građane tjeraju da idemo tamo i napustimo BiH.

Još je ostala sjednica Doma naroda i pomoć od samoga Boga, kao i okupljanje u Sarajevu pred Vladom FBiH nas zajedno s obiteljima koje žive od ovog rada, a ima nas barem 30 – 40.000 hiljada.

Pozdravljam Vas i želim Vam svu sreću ovog svijeta, kao i samome sebi, jer i ja razmišljam nakon ovoga pokupiti svoju obitelj i u Zapadnu Evropu.

P.S. Ovo Vam pišem pod svim ovim negativnim dojmovima, ali da su nas svi prodali za 30 milijuna NOVOMATICOVIH, ne mogu vjerovati!

Svako dobro i laku noć”

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 6


NAPOMENA:


Datum objave članka: 05/11/2016


Vrijeme objave članka: 00:00


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!