fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

OBAVEZANI NA HITNOST I ZAŠTITU BIŠĆANA – SDP BIHAć NA HISTORIJSKOM RASKRIžJU: USKRAćIVANJE POVJERENJA AKTUALNOJ VLADI USK

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Vlada USK na čelu sa Mustafom Ružnićem (A-SDA Cazin) u nekoliko navrata preuzela je obavezu rješavanja migrantske krize kako cazinski Premijer vlade USK zna kazati koja je pogodila USK. Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Premijer vlade USK i njegova tzv. Operativna grupa za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području Unsko-sanskog kantona nekoliko je puta lagala građane Bihaća sa kojekakvim ultimativnim jalovim rokovima upućenim prema Ministarstvu sigurnosti BiH, Vijeću ministara BiH itd. Premijer vlade USK koji dolazi iz Cazina živi u paralelnom svijetu, ne živi život građana Bihaća, Premijer živi u u drugom svijetu u gradu Cazinu bez migranata,  za razliku od Bihaća u kojem migranti svakodnevno kradu, napadaju i otimaju od Bišćana, provaljuju u imovinu Bišćana. Hozanov premijer Ružnić niti jednog trenutka od preuzimanja dužnosti nije izrazio žaljenje i suosjećanje se sa Bišćanima.

Premijer vlade USK Ružnić (ASDA Cazin) cijelo vrijeme nastupa sa lažnom tezom “migrantska kriza u USK” dok politička rukovodstva Cazina, Bosanske Krupe, Bužima, Bosanskog Petrovca, Ključa i Sanskog Mosta ne iskazuju niti malo želje da pomognu Bihaću čak niti deklarativno. Premijer Ružnić imao je do sada nebrojeno puta priliku da donese odluku da se u Cazinu otvori privremeni migrantski centar koji bi prihvatio i smjestilo barem 500 migranata i tako iskaže solidarnost sa Bihaćem u kojem Premijer pet dana sedmično živi i radi 6-8 sati dnevno. Cazin je isto tako pogranični grad, zar ne Hozanov premijeru. No, zato premijer Ružnić novcima iz budžeta USK, a koji najviše pune Bišćani investira u Cazin u kružne tokove koji su građevinski specijalitet njegove stranke A-SDA, a čija financijska vrijednost, nepisanim pravilom, na kraju bude obično dvostruka od početne.    

Aktualna vlada na čelu sa Ružnićem koja je “sklepana” po ovdašnjim krajiškim kafanama i benzinskim crpkama uz pomoć umišljenog političkog maga i presuđenog kriminalca Rifeta Hozanovića, izabrana je na veliku žalost Bišćana a kojima se to sada “višestruko vraća” podizanjem ruke Fatke Kulenović (SDP Bihać) poslanice u skupštini USK iz Bihaća.

No, nije kasno da Fatka Kulenović ispravi početničku političku grešku i pokaže svojim Bišćanima da ima dovoljno velika politička “muda” i pokrene postupak za izglasavanje nepovjerenja Vladi USK i premijeru Ružniću u Skupštini USK ukoliko Vlada Unsko-sanskog kantona od 11/05/2019. godine ne počne da realizuje obećane mjere zatvaranja i rasformiranja prihvatnih centara za migrante u naseljenim područjima Bihaća, te daljnji prihvat ilegalnih migranata a u cilju zaštite građana Bihaća.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 18/04/2019


Vrijeme objave članka: 20:23


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!