fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

OČI I UŠI ČLANOVA I SIMPATIZERA BIHAĆKOG SDP-A UPERENE SU PREMA FATKI KULENOVIĆ: DA LI FATKA KAO “RAVNOPRAVNI” čLAN PREDSJEDNIšTVA SDP BIH IMA žELJE, HRABROSTI I SNAGE DA BACI ZADNJI POJAS ZA SPAšAVANJE SOCIJALDEMOKRATIJE U BIHAćU ?

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

SDP BiH na čelu sa Nerminom Nikšićem još se nije javno oglasio a tek da je pokrenuo pitanje političke odgovornosti predsjednika SDP Bihaća Alena Zulića.

Aktualno rukovodstvo SDP-a Bihaća, a na štetu ugleda članova i simpatizera partije odlučili su da i dalje čvrsto zatvore oči, pokriju se ušima i stisnu usne, a sve nadajući da će “siledžijsko” ponašanje Alena Zulića nestati i biti zaboravljeno. SDP Bihaća pod formalnim rukovodstvom Alena Zulića, a pod stvarnom kontrolom Željka Mirkovića zauzeli su strategiju ćutanja i zaštite nasilništva Alena Zulića.

Čelništvo SDP BiH u Sarajevu, Klub vijećnika SDP-a u gradskom vijeću grada Bihaća te zastupnica u skupštini USK i član Predsjedništva SDP BiH dr.sci. Fatka Kulenović dalje su nijemi bez obzira na burne reakcije uglednih članova SDP-a Bihaća povodom brutalnog, podmuklog i kukavičkog fizičkog napada na podpredsjednika SDP-a Bihaća Admira Čavkiča koji su dogodio 18.02.2020.godine u službenim prostorijama SDP-a Bihaća u Krupskoj bb u prisustvu svjedoka Željka Mirkovića, Alje Bobić, Emira Hujića, Irme Selimović i Emine Štrkljević.

Sramotno je da i nakon četiri dana Nermin Nikšić, Adnan Habibija i Fatka Kulenović nisu javno ispoljili svoje nezadovoljstvo, osudili barbarski srednjovijekovni čin Alena Zulića i stali u odbranu prije svega žrtve siledžijstva podpredsjednika Admira Čavkića pa u odbranu digniteta i časti socijaldemokratije u antifašističkom i herojskom gradu Bihaću i pri tome pozvali kompletno rukovodstvo SDP-a Bihaća na čelu sa nasilnikom Alenom Zulićem podnesu ostavku i traže da se uvede privremeno povjereništvo u GO SDP Bihaća.

U posljednja četiri dana od strane kod uglednih članovi SDP-a Bihać ispoljen je gnjev, ljutnja i frustriranost govoreći da je ovo sramota, da je SDP jedna ozbiljna politička stranka koja ima dugu demokratsku tradiciju te da je barbar Alen Zulić zloupotrebio svoj politički položaj misleći da mu ta pozicija daje puni legalitet i legitimitet da se nedemokratskim, necivilizovanim i barbarskim metodama obračunava sa neistomišljenicima u SDP-u Bihaća i da takovima kao što je Alen Zulić nije mjesto u SDP-u. Naročito su oči i uši članova i simpatizera SDP-a Bihaća uperene prema “ravnopravnom” članu predsjedništva SDP BiH dr.sci. Fatki Kulenović i pitaju se da li Fatka ima želje, hrabrosti i snage da baci zadnji pojas za spašavanje socijaldemokratije u Bihaću ?

Aktualno rukovodstvo SDP Bihaća koji je pod stvarnom kontrolom Željka Mirkovića je ubjeđeno da će afera sama nestati i biti zaboravljena. No, njihovo uvjerenje svakodnevno se konfrontira sa zbiljom u kojoj šutnja SDP-a Bihaća nikada neće otopiti ovu sramotu i sprati ljagu, nego će joj “trećerazredni” lokalni portal produžavati život.

I na kraju, postavljamo pitanje da li ugledni članovi SDP-a Bihaća prvenstveno Fatka Kulenović i Adnan Habibija imaju čiste i moralne kvalitete, a ne skrivene lične interese, da se napokon oglase i najoštrije osude silejedžijstvo i barbarstvo u bihaćkom SDP-u te javno pozovu Alena Zulića na političku, pa i krivičnu odgovornost, te da za istog pokrenu proces isključenja iz SDP-a i da konačno lijevo orijentiranim građanima Bihaća ponude koliko toliku moralnu, otvorenu, poštenu, civiliziranu i demokratsku politiku.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 22/02/2020


Vrijeme objave članka: 14:06


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!