fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

US Kanton

OD MEGALOMANSKIH OBEĆANJA ZA RAZVOJ NAMJENSKE INDUSTRIJE U UNSKO-SANSKOM KANTONU OSTALA SAMO ŠUPLJA PRIČA

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Namjenska vojna industrija u Federaciji BiH u posljednje dvije godine doživljava razvojnu ekspanziju.

U Federaciji BiH djeluje u vlasništvu Vlade FBiH postoje fabrike namjenske vojne industrije Binas iz Bugojna, BNT-TMiH iz Novog Travnika, Unis Ginex iz Goražda, Igman iz Konjica (jug BiH), Pretis iz Vogošće kod Sarajeva, Vitezit iz Viteza (srednja BiH) i Zrak iz Sarajeva.

Namjenska vojna industrija u Federaciji BiH u posljednje dvije godine doživljava razvojnu ekspanziju. Kako je riječ o veoma profitabilnoj vrsti industrije koja zahtjeva upošljavanje velikog broja ljudi.

Podsjećanja radi Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je 9.januara 2019.godine na vanrednoj sjednici prilikom usvajanja budžeta Federacije za 2019. godinu, a većinom glasova poslanika, usvojio zaključak Kluba SBB-a, kojim se traži da Vlada F BiH prilikom rebalansa planira dva miliona maraka za razvoj namjenske industrije u Unsko-sanskom kantonu. Odmah je najavljeno da će te iste godine 2019. biti uspostavljen administrativni centar koji bi trebao odobrati lokaciju i osigurati pravno-tehničke uslove za pokretanje namjenske industrije u USK.

Tada je Meho Rekić direktor Tehničko- remontnog zavoda Hadžići kao inicijator kazao da radi o veoma značajnom projektu za USK koji bi se trebao realizirati u naredne dvije godine. Nakon dvije i više godina nije otvoren administrativni centar, jednostavno rečeno, od pomenutog megalomanskog obećanja za razvoj namjenske industrije u Unsko-sanskom kantonu nema ništa. To je bila samo prazna politička i šuplja priča za građane USK u predizborno vrijeme 2018.godine.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 21/04/2021


Vrijeme objave članka: 13:43


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!