fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

ODRžANO ROčIšTE ZA ODREđIVANJE PRITVORA ERMINU MUJIćU: ZLOUPOTREBA RENTANJA HALA AGROKOMERCA

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Na ročištu za određivanje pritvora Erminu Mujiću, Hodžić je ustvrdio da izdati prostor nije vlasništvo Agrokomerca

U Opštinskom sudu Sarajevo danas je održano ročište u predmetu Tužilaštva Kantona Sarajevo koje tereti direktora Agrokomerca Ermina Mujića iz Velike Kladuše da je na osnovu određenog zakupa poslovnih prostora ovog preduzeća pribavio sebi protiovpravnu korist. Nakon dvoiposatnog ročišta kojem je predsjedavao sudija Nermin Ćosić, u roku od 24 sata treba biti donesena odluka o određivanju mjere pritvora osumnjičenom Mujiću.

image
 

Na ovom ročištu tužitelji Feđa Fejzović i Bojana Jolović iznijeli su prikupljene podatke na račun osumnjičenog direktora Mujića, po kojima je izvršio zloupotrebu službenog položaja firme koja je u vlasništvu Federacije BiH, zaključujući ugovor o iznajmljivanju poslovnih prostora firmi Airvent iz Velike Kladuše. Ugovor je sklopio sa direktorom Nerminom Aleševićem, za što je prisvojio protivpravnu korist od 25.000 maraka.

image
 

Tužilac Fejzović je podsjetio da je u policijskoj akciji SIPA lišen slobode direktor Mujić, nakon što je kod njega pronađeno 25.000 označenih novčanica po zaključivanju ugovora o iznajmljivanju 2.100 kvadratnih metara prostora ovog velikokladuškog preduzeća. Za iznajmljivanje pomenutog prostora prema ugovorima pominje se i cifra od 47.792 KM.

Branilac osumnjičenog Mujića Salih Hodžić kazao je kako se ovaj spor vodi nezakonito, jer bi za njega trebao biti nadležan Opštinski sud u Unsko-sanskom kantonu. Također, naveo je kako je direktor Alešević bio u kontaktu sa nadležnima iz SIPA, kao njihov saradnik.

image
 

“Također, treba reći da se ovaj spor vodi, jer neke strukture nastoje uvesti stečaj u preduzeće Agrokomerc, da se njegova imovina obezvrijedi, te da se rasproda”, naglasio je branilac Hodžić.

On je dodao kako predmetni poslovni prostori nisu vlasništvo Agrokomerca, što se može vidjeti u zemljišnim knjigama nadležnog suda.

image
 

Podsjećamo, direktor Agrokomerca Ermina Mujića su policijski službenici SIPA u ponedjeljak uhapsili u operativnoj akciji kodnog naziva Kapija, te predali Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, a priča o nenadležnosti pada u vodu, jer se navodno primopredaja novca trebala desiti u glavnom gradu.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 21


NAPOMENA:


Datum objave članka: 15/11/2017


Vrijeme objave članka: 22:57


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!