fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

PRILOG DOKUMENT: OPOZICIJA I DIO POZICIJE U GRADSKOM VIJEćU GRADA BIHAćA TVRDI DA JE REBALANS BUDžETA GRADA BIHAćA U KORIST PREDIZBORNE KAMPANJE ŠUHRETA FAZLIćA

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

U četvrtak, 08. oktobra 2020.godine najavljena je Sjednica gradskog vijeća grada Bihaća koja je prekinuta zbog toga što nije bilo kvoruma za nastavak rada sjednice. Nastavak prekinute sjednice održat će u ponedeljak 12. oktobra 2020.godine, a nakon redovne sjednice biće zatraženo i održavanje vanredne sjednice Gradskog vijeća Grada Bihaća na kojoj će se razmatrati rebalans budžeta za 2020.godinu.

Opozicija i pojedini vijećnici iz pozicije tvrde da je rebalans budžeta u korist predizborne kampanje gradonačelnika Šuhreta Fazlića. Isto tako predviđeni rebalans Budžeta grada Bihaća otkrio je i duboke podjele unutar bihaćke SDA što je pokazao “verbalni rat” na društvenim mrežama između Federalnog zastupnika Hamdije Abdića i Predsjedavajućeg gradskog vijeća Grada Bihaća Irmana Alijagića. Razlog unutarstranačkog sukoba između stranačkih kolega Abdića i Alijagića bio je izdvajanje budžetski sredstava za sport u Gradu Bihaću, a posebice za Nogometni klub “Jedinstvo” koji je trenutno na čelu tabele Federalne lige.

Prema Odluci o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Bihaća za 2020.godinu, za Tekući grant sport, predviđen je rebalans u iznosu od 905.526,00 KM prema sljedećem /PRILOG/:

Dalje rebalansom budžeta predviđeno je izdvajanje 400.000 KM za uređenje pomoćnog nogometnog terena za koji saznajemo da je dio Javne ustanove za sport i rekreaciju grada Bihaća. /PRILOG/

Građanima Bihaća u nastavku objavljujemo kompletan rebalans Budžeta za 2020.godine:

{pdf=https://bisce.ba/pdf/rebalansbudzeta.pdf|800|800|viewer}

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 10/10/2020


Vrijeme objave članka: 20:03


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!