fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

US Kanton

OŠTAR ODGOVOR IZ SDA: PREMIJERU, OčITO NE PRATITE šTA RADE PREDSTAVNICI USK NA DRUGIM NIVOIMA VLASTI

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Povodom saopćenja premijera USK Mustafe Ružnića, oglasili su se izabrani zastupnici SDA na državnom i federalnom nivou:

„Premijer USK kao da nema telefon i sekretaricu pa se svim zvaničnicima u ovoj državi obraća putem medija, a ne lično ili putem kabineta. Teško da će nas Krajišnike iko shvaćati ozbiljno ako na takav način međusobno komuniciramo. Predložit ćemo dakle prije svega da premijer Ružnić postavi interese građana iznad lične promocije.

Druga stvar koju smatramo vrijeđanjem inteligencije građana, jeste kad nas na stvaljaje općih interesa ispred političkih poziva čovjek koji se do sada vodio isključivo političkom pripadnošću ljudi s kojima sarađuje. Dosad je samo jedan od dva krajiška državna zastupnika, onaj iz A-SDA, bio pozivan u Vladu USK na sastanke o migranstkoj krizi. Danas na sastanak sa šefom Delegacije EU Ružnić je poveo samo gradonačelnika Cazina, valjda zato što se radi o njegovom stranačkom šefu. Gdje je tu, naprimjer, Bužim, koji se isto tako suočava sa sve većim problemima zbog migranata? Nije nikakva tajna da Bužima generalno nema nigdje u planovima Vlade USK, jer načelnik ove općine dolazi iz SDA.

Želimo podsjetiti da je na inicijativu našeg Hamdije Abdića u Parlamentu FBiH već odavno profunkcionisala koordinacija zastupnika. Bili ste čak i pozvani da u njoj učestvujete, a rezultate našeg rada vidite i sami na računu Vlade USK. Da o aerodoromu u Bihaću i ne govorimo: Vlada FBiH za taj projekat svake godine izdvaja novac, isto kao što i radi na pronalasku strateškog partnera. Dakle, niste otkrili toplu vodu. Ili, još gore, ne pratite šta predstavnici USK na drugim nivoima vlasti uopće rade.

Vi ste premijer već više od godinu dana i ako ste iskreno htjeli sarađivati sa zastupnicima onda bi vam sastanak sa nama bio jedan od prioriteta nakon imenovanja. Mi smo u SDA uvijek za saradnju i jednistvo, uvijek ćemo se odazvati na svaki poziv koji može našem kantonu donjeti nešto pozitivno, ali, premijeru, manje licemjerja.“

Šemsudin Dedić
Husein Rošić
Asim Kamber
Hamdija Abdić
Hadis Jusić

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 234


NAPOMENA:


Datum objave članka: 05/11/2019


Vrijeme objave članka: 22:57


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!