fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

OTVORENO PISMO LJEKARA IZ DOMA ZDRAVLJA CAZIN: NIKO NEćE DA BUDE SAUčESNIK U SISTEMSKOM UNIšTAVANJU OVE USTANOVE.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Prije dva dana povjereništvo SDA Cazin oglasilo se povodom “paketskog” upošljavanju 40-ak radnika za period od nepunih osam mjeseci za koja su postavljana pitanja aktualnoj direktorici Doma zdravlja Cazin i zastupnici u Skupštini USK (A-SDA) Nedimi Zulić.

Tom prilikom na email bisce.ba portala stiglo je otvoreno pismo grupe ljekara iz Doma zdravlja Cazin u kojem ističu opravdanu zabrinutost stanjem u Domu zdravlju Cazin. U cijelosti prenosimo pismo.

Svjedoci smo teškom vremenu. Vremenu u kojem moramo biti psihički jaki i spremni da se nosimo sa svim neprilikama koje nas pogađaju. Uz sve poteškoće koje sa sobom nosi vrijeme u kojem živimo, situaciju otežava pandemija koja nas je zadesila. Na prvim linijama borbe tokom cijele prethodne godine medicinski radnici su, bez imalo straha za sopstvene živote i živote svojih porodica, odolijevali svim izazovima. Nažalost neki od njih su i položili svoje živote u toj borbi.

Nagrada za sav trud i zalaganje radnika Doma zdravlja Cazin u narednim danima biće smanjenje plata. Ta nekad stabilna i ugledna ustanova spala je na niske grane zahvaljujući prvenstveno njenoj direktorici dr Nedimi Zulić. Ostale titule nećemo navoditi, jer svojim ponašanjem i djelovanjem osporava ono što ista treba da dokazuje, ali ne sumnjamo da Nedima neće dobiti i nagradu „Top menadžer” jer danas ima svega za kupiti, a ne kupuje onaj što ima nego onaj što je naučio to da radi. Ima svega za kupiti ali ne i svakog. Sa cijelim MILIONOM koliko je u gubitku nije uspjela kupiti sebi pomoćnike, jer to niko ne želi da bude. Davno su je napustali šefovi službi, pomoćnici, glavni medicinar.

Jedini vjeran joj je ostao njen suprug kojeg je uspjela imenovati u sve komisije za koje se primaju naknade, i ne samo to nego ga i stimuliše povremeno sa 10% na platu za njegovo zalaganje i nadljudske napore da stiže prisustvovati istim komisijama. Zbog mnogih obaveza i funkcija koje obavljaju, bračni par je zaboravio da u ovoj ustanovi platu zarađuje još 240 radnika i da se treba brinuti o budućnosti ustanove, a ne tražiti samo moduse kako uhljebiti još kojeg radnika i dostići željenu cifru od 270 zaposleni. Obzirom kojom dinamikom idu zapošljavanja, ubrzo ćemo dostići taj broj. Da objasnimo malo preciznije, broj zaposlenih za vrijeme njihove vladavine se povećao za 30 radnika.

O tome da je pomahnitala i izgubila sve kompase, da se odmetnula od matične stranke koja joj je trebala biti treća sreća (bila član SDA i DF-a) govori ta činjenica da je i Upravni odbor dao ostavku, jer niko neće da bude saučesnik u sistemskom uništavanju ove ustanove. Obzirom da se sve dešava sa nekim razlogom, u vremenu pandemije i razornih potresa i njen angažman kao direktor ove ustanove možemo slobodno smatrati elementarnom nepogodom.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: Grupa ljekara Dom zdravlja Cazin


NAPOMENA: Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju uredničku politiku Nezavisnog informativnog portala bisce.ba. Redakcija Nezavisnog informativnog portala bisce.ba ograđuje se od iznesenih stavova u članku i ne snosi odgovornost za bilo kakvu moralnu i materijalnu štetu.


Datum objave članka: 19/02/2021


Vrijeme objave članka: 12:51


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!