fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

US Kanton

POČETAK KRAJA – MINISTRI SBB-A U VLADI USK PODNIJELI OSTAVKE: UVOD ZA FEDERALNI I DRžAVNI NIVO?

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Iz ove stranke su kazali da građani ne zaslužuju Vladu koja nije ispunila nijedno obećanje, a posebno kapitalna obećanja građanima, kao što su cijena malina, ponovno pokretanje DI Sanica te niz drugih, kako su istakli, lažnih obećanja u koja su i oni vjerovali cijeneći u datom momentu da su obećanja premijera Rošića i njegove stranke iskrena. 

“Međutim, platili smo cijenu naivnosti i vjerovanja da SDA nakon više od 20 godina želi nešto učiniti za dobrobit grđana. Ovom prilikom još jednom pozivamo premijera Rošića da zajedno s ministrima Jasminom Burnićem i Muhamedom Ramićem podnese ostavku i da mandat na raspolaganje Skupštini Unsko-sanskog kantona”, istakli su iz SBB-a.

Da li je “pucanje” koalicije u Unsko-sanskom kantonu uvod u slična dešavanja na federalnom i državnom nivou u ovom trenutku teško je reći, no iz kantonalnog odbora ove stranke su to otvoreno najavili.

“Već odavno Vlada USK na čelu s premijerom Rošićem, kao i Vlada FBiH Fadila Novalića te Vijeće ministara Denisa Zvizdića ne rade za dobrobit građana. Vlade s ovim trojcem na čelu nemaju podršku u parlamentima koji su ih imenovali te bi bilo korektno da ponude svoje mandate na raspolaganje kao što su to uradili naši ministri u Vladi USK, a uskoro će i ministri na višim nivoima”, naveli su iz SBB-a. 

Prošlog mjeseca SBB se povukao iz koalicije sa SDA u ovom kantonu te su njihovi poslanici u Skupštini USK prestali davati podršku Vladi USK. Od premijera Huseina Rošića (SDA) tražili su da razriješi dvojicu SBB-ovih ministara, a nakon što se to nije desilo, oni su podnijeli ostavke na funkcije. 

S druge strane, predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić kazao je prije nekoliko dana u razgovoru za Klix.ba kako će SBB-ovi ministri u Vladi FBiH i Vijeću ministara BiH za mjesec dana podnijeti ostavke. On je istakao da predsjednik SDA Bakir Izetbegović uporno i duže vrijeme javno traži od SBB-a da napusti vlast i da treba snositi političku odgovornost za posljedice toga.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 15


NAPOMENA:


Datum objave članka: 23/11/2017


Vrijeme objave članka: 12:09


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!