fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

POLITIČKE POZICIJE VAŽNIJE OD ZDRAVLJA KRAJIŠNIKA: SDP USK NIKADA NIJE PREDSTAVIO PROGRAM ZA ‘OZDRAVLJENJE’ ZDRAVSTVENOG SISTEMA

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

SDP USK nikada nije predstavio program za ‘ozdravljenje’ zdravstvenog sistema

Nakon formiranja postizborne koalicije u Skupštini USK, SDP USK objeručke je preuzeo resor zdravstva a da ni nakon godinu nije predstavio svoj program zdravstvene politike, kojom bi se osiguralo zdravstvo jednako dostupno svim građanima Unsko-sanskog kantona te stvoriti sistem koji će biti financijski samoodrživ.

Svakim danom situacija u zdravstvu Unsko-sanskog kantona je sve teža i ide prema tome da postane neodrživom. Dugovi Kantonalne bolnice Bihać su narasli do nivoa na kojem nisu bili nikada prije, stanje prijeti totalnim kolapsom, a zbog toga trpe građani našeg kantona i pacijenti Kantonalne bolnice u Bihaću. Javni novac rasipa se kapom i šakom, na primjer, kroz fiktivna dežurstva u Kantonalnoj bolnici što je i javno priznao direktor bolnice Hajrudin dr. Havić (SDP), lažni putni nalozi u zdravstvenim ustanovama Kantona, prekobrojna zapošljavanja stranačkih kadrova …

Zato vrijeme, a zbog niskih plaća i nepravde medicinsko osoblje napušta Kantonalnu bolnicu i BiH, a bolesnici sve teže dolaze na red za specijalističke preglede, pa se na neke preglede čeka mjesecima.

Sa osmijehom na licu Nermina dr. Ćemalović i njen SDP prihvatili su resor zdravstva u Unsko-sanskom kantonu. Nakon godinu dana uživanja u blagodatima koja nosi ministarska fotelja, Ministrica ni danas nema strategiju razvoja zdravstva, a ogromna novčana sredstava poreskih obveznika namijenjena su samo za podmirivanje dugova i prikrivanje nedostataka cjelokupnog sistema. Čini nam se da kadrovi SDP USK zaduženi za zdravstvo na našem Kantonu u djelo provode tihu privatizaciju zdravstva Unsko-sanskog kantona. 

Aktualno Ministarstvo zdravstva pri Vladi USK čista je farsa i obmana javnosti te bježanje od istine i stvarnosti. S druge strane, ministrica zdravstva Nermina dr. Ćemalović (SDP), opskurne karijere u zdravstvu ali financijski vrlo bogate političke karijere, licemjerno poziva da pacijenti prijave sve nepravilnosti u Kantonalnoj bolnici i drugim zdravstveniim ustanovama, a sama ne čini ništa. Stoga će Ministrica zdravstva Ćemalović ostati upamćena kao najlošija ministarka zdravstva koji je Unsko-sanski kanton ikada imao.

Sadašnji politički kadrovi SDP-a u zdravstvu USK nisu sposobni osigurati financijsku održivost i osnovanost zdravstvenog sistema u USK, a milioni maraka i dalje će se bacati u rupu bez dna.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 07/11/2019


Vrijeme objave članka: 16:22


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!