fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

PRILOG DOKUMENT: GRADONAČELNIK BIHAĆA ŠUHRET FAZLIĆ JE PRIVJESAK NA KLJUČEVIMA ARMINA AMIDŽIĆA

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić sve da bi i želio ne može zaustaviti kabadahijsko ponašanje sina Glavne tužiteljice USK, direktora TZ Bihać i vijećnika u Gradskom vijeću grada Bihaća Armina Amidžića. Nažalost, Gradonačelnik Bihaća je privjesak na ključevima Armina Amidžića.

Podsjećanja radi prije sedam dana objavili smo članak PROČITAJTE ŠTO PIŠE U PREPORUCI TRI OMBUDSMANA BiH NA KABADAHIJSKO PONAŠANJE SINA GLAVNE TUŽITELJICE USK u kojem smo objavili Preporuku tri Ombudsmana u BiH prof. dr. Ljubinko Mitrović, dr. Jasminka Džumhur i Nives Jukić pod brojem Ž-BL-05-737/20 od 30. Novembra 2020.godine. U donešenoj Preporuci datoj direktoru TZ Bihaća (Armin Amidžić, vijećnik POMAK-a u Gradskom vijeću Bihaća i sin Glavne tužiteljice USK) stoji da ODMAH po dobijanju Preporuke dostavi tražene podatke. Podsjećamo da je naš portal tražio podatke o broju prodanih turističkih vaučera i spisak pravnih subjekata iz Bihaća koji su ostvarili pravo na subvenciju od prodanih turističkih vaučera.

Proteklo je sedam dana od donošenja i dostavljanja Preporuke tri Ombudsmana u BiH direktoru turističke zajednice Bihaća, privrednicima iz realnog sektora a naročito građanima Bihaća nisu javno predočeni podaci koliko je prodano i koliko je bilo serija prodaje vaučera. Iz javnih istupa direktora – vijećnika Armina Amidžića poznato je da se radi o iznosu od 120.000 KM javnog novca ostvarenog od prodaje turističkih vaučera.

Ovo je samo jedan od primjera u posljednje četiri godine bezvlašća u Bihaću, praktično, ne zna se ko upravlja Gradom da li je to Šuhret Fazlić ili Armin Amidžić. Posljedice nepostojanja zakonodavne vlasti u Bihaću, nesagledive su. S njima će se suočiti novoizbarani vijećnici. Njih čeka najteži posao od svih dosadašnjih, jer će morati utvrditi faktičko stanje Grada nakon četverogodišnjeg bezvlašća.

Zbog očigledno sumnjivih radnji direktora – vijećnika Armina Amidžića u javnom poduzeću Turistička zajednica Bihaća, ali i Gradske uprave Bihaća nadamo se da će Ombudsman BiH pristupiti spisima ili administrativnim dokumentima koji se tiču aktivnostima oko prodaje turističkih vaučera.

Turistička zajednica Bihaća za Gradonačelnika Bihaća je jako sklizak teren, netko će se morati poskliznuti i postavlja se pitanje koliko je spreman daleko ići gradonačelnik Fazlić u odbranu svoje časti i časnog vršenja dužnosti Gradonačelnika, a podsjećamo da je u predizbornoj kampanji za lokalne izbore 2020.godine često isticao: „Mene nisu i neće iz gradske uprave izvoditi sa lisicama na rukama.“

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 25/12/2020


Vrijeme objave članka: 14:16


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!