fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

PRILOG DOKUMENTA: DOK JE SVE VIŠE OTPUŠTENIH RADNIKA, ZATO VRIJEME KORUMPIRANA I BEZOBRAZNA SKUPŠTINSKA KASTA ŽIVI U VIRTUALNOM SVIJETU

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Ambasador Japana u Bosni i Hercegovini Hideo Jamazaki jednom prilikom očitao je lekciju tzv. političarima u našoj zemlji, poručivši im da su korumpirana i bezobzirna kasta koja vodi računa samo o vlastitim interesima, oglušujući se o potrebe siromašnih.

Na vanrednoj sjednici Skupštine USK održanoj 30. marta 2020.godine, a koja je trajala tačno 56 minuta, korumpirana, bezobrazna, nemoralna i netična kasta tzv.političara i zastupnika ekspresno je i bez rasprave na zatvorenoj sjednici za javnost usvojila Budžet Unsko-sanskog kantona.

Od tada do danas je proteklo 35 dana, bahati i bezobrazni zastupnici u Skupštini USK usvanjem Budžeta ostvarili su lični cilj a to je NOVAC. Dok građani Unsko-sanskog kantona šutke svakodnevno posmatraju nerad i bezobrazluk zastupnika u Skupštini USK, zastupnici mjesečno iz džepova poreskih obveznika naplaćuju čak do 2700 KM plus redovna mjesečna primanja na drugim radnim mjestima za koja primaju plaću iz Budžeta USK a iznose više 2000 KM.

Tako su u proteklom mjesecu aprilu 2020.godine zastupnici u Skupštini USK redovno primili platu koja iznosi više od pet minimalnih plaća koju prima preko 80% zaposlenih u realnom sektoru našeg Kantona, a da nisu održali niti jednu sjednicu. Nijedan zastupnik u Skupštini USK nije se odrekao aprilskih enormnih visokih primanja zato što je za njih to moralno i nije bezobrazno i bahato uzimati iz džepova građana Unsko-sanskog kantona toliki novac, a ne raditi ništa.

Dok je bahata, bezobrazna, korumpirana i nemoralna zastupnička kasta za mjesec april 2020.godine dobila platu za nerad u Skupštini Unsko-sanskog kantona, svakim danom raste broj otpuštenih radnika u realnom sektoru našeg Kantona. U periodu od 01.03.2020.godine do 20.04.2020.godine a prema službenim podacima Porezne uprave Federacije BiH u Unskom-sanskom kantonu otkaze je dobilo 3429 radnika iz realnog sektora, 3429 porodica ostalo je bez ikakvih financijskih primanja.

No, ovi alarmatni podaci nisu u fokusu zastupnika ljenčuga i budžetskih glodara koji će i dalje nastaviti s pljačkom građana Unsko-sanskog kantona koji su ih birali. No zastupnicima u Skupštini USK je potpuno svejedno, jer trenutno funkcionišemo u dva potpuno odvojena svijeta. Jedan je virtualni svijet koji žive skupštinski zastupnici za sebe, koji nije institucionalni život i nisu one stvari koje život znače običnim građanima našeg Kantona. Drugi, realni svijet su građani Unsko-sanskog koji nijemo sve to posmatraju.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 04/05/2020


Vrijeme objave članka: 12:20


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!