fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

PRILOG DOKUMENTA: KADA ĆE REJHAN KARABEGOVIĆ ZAVRŠITI ISTRAŽNE RADNJE PO ŽALBI ZIRIĆ MUHAMEDA ?

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

“Postoji samo jedan način da se postigne sreća na ovoj zemaljskoj kugli, a to je ovaj: ili imati čistu savjest ili je uopće nemati.” Ogden Nash, pjesnik

Protekla je 1 godina, 4 mjeseca i 21 dan od kako je Zirić Muhamed, pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova USK podnio je Žalbu na povredu ljudskih prava fizičkog lica od strane pripadnika MUP-a USK.

Kao pripadnik MUP-a USK Zirić Muhamed, pored ostalog, u svojoj žalbi navodi da je menadžment MUP-a USK-a protiv njega i njegovih kolega istomišljenika provodio jednu vrstu sistemskog uznemiravanja neistomišljenika, podmetanjima različitih prijava, te pokretanja prekršajnih, internih i disciplinskih postupaka. Nadalje Zirić Muhamed u žalbi navodi da se u evidenciji Kantonalnog Tužilaštva USK Bihać ne vodi kao osumnjičeni, optuženi ili prijavljeni, te obzirom da nije oglašen kao odgovornim u prekršajnim postupcima, niti je dokazana njegova disciplinska odgovornost kod poslodavca, te da je i dalje suspendiran iz policijske službe.

Muhamed Zirić podnio je Žalbu na povredu ljudskih prava protiv Komesara policije MUP-a USK-a Koričić Muje iz Bihaća, načelnika Prve policijske uprave Alić Samira iz Bihaća, Komandira Policijske stanice Dedić Šemsudina iz Bihaća, Zamjenik Komandira Policijske stanice Bihać Omanović Elvedina, Načelnika unutrašnje kontrole – Jedinice za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Karabegović Rejhana iz Bihaća, Predsjednika disciplinske komisije policijske službemke MUP-a USK-a Tahirović Omera iz Bosanske Krupe i članova Policijskog odbora Mulić Jasmine iz Bihaća i Prošić Suvada iz Bihaća.

Nakon prijema žalbe Zirić Muhameda, Odbor za žalbe javnosti svojim rješenjem broj 02-02-5-174-2/19 od 19. septembra 2019.godine jednoglasno donosi Zaključak u kojem se traži od Jedinice za profesionalne standarde, unutrašnju kontrolu i reviziju da se provede istraga i Odboru za za žalbe javnosti dostavi izvještaj.

Nakon smrti pripadnika MUP-a USK Zirić Muhamed, otac Mersad Zirić 2. septembra 2020.godine zahtjevom se obratio Odboru za žalbe javnosti tražeći odogovor da li je Jedinice za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu na čijem se čelu nalazi pripadnik MUP-a USK Karabegović Rejhana provela istražne radnje po žalbi njegovog sina. Predsjednica Odbora za žalbe javnosti Elvira Kulenović, 10. septembra 2020.godine pismeno obavještava Mersada Zirića da Odbor nije dobio Izvještaj o provedenoj istrazi niti bilo kakvu informaciju.

Nakon toga Odbor za žalbe javnosti 9. decembra 2020.godine šalje Urgenciju MUP-a USK – Jedinici za profesionalne standarde, unutrašnju kontrolu i reviziju da u što kraćem roku dostave informaciju vezano po Zaključku od 19. septembra 2020.godine radi daljnjih aktivnosti koje provodi Kantonalno tužilaštvo USK i druge policijske agencije u BiH.

Da li je Rejhan Karabegović izložen pritiscima od strane tzv. političkih moćnika u Unsko-sanskom kantonu ili je dobro “potkovan” od istih sa zadatkom da se drži oni stare narodne poslovice “Greške advokata idu u zatvor, a greške ljekara pod zemlju” ?

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 06/02/2021


Vrijeme objave članka: 20:49


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!