fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

PRILOG DOKUMENTA: PRITISAK NA NOVINARE, SVE GRAđANE I SLOBODU GOVORA U BIHAćU – “UGLEDNA” DRUšTVENA I “POLITIčKA” OSOBA AGAN BUNIć UZNEMIREN I OMALOVAžEN

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Da bi se obezbjedilo da jedno društvo bude demokratsko i slobodno mora se osigurati sloboda izražavanja i sloboda medija, a da pri tome sloboda izražavanja i sloboda medija bude jedan od temeljnih stubova na kojima počiva svako demokratsko društvo. Ovo podrazumijeva pravo na iznošenje mišljenja i objavu informacija bez straha od kažnjavanja ili nekih drugih negativnih posljedica. U posljednjih nekoliko godina nezavisni i slobodni mediji su sve češće izloženi policijskim isljeđivanjima, a sve pod pritiskom takozvanih političara u USK.

Niti jedan pojedinac ili nosilac vlasti, pa tako i tzv. Predsjedavajući skupštine USK Agan Bunić a koji dolazi iz Stranke za bolju budućnost na čijem čelu se nalazi Fahrudin Radončić ne može i ne smije biti biti zaštićen od kritike za njegov javni rad.

Tzv. Predsjedavajući skupštine USK Agan Bunić (SBB) na našu objavu preuzetih postova s facebook stranice Bihać i Bišćani – Sve dobro i loše u našem gradu osjetio se omalovaženim i uznemirenim, te zbog toga je urednik i vlasnik portala bisce.ba narušio javni red i mir u gradu Bihaću. Tzv. Predsjedavajući skupštine USK dana 08/10/2019.godine oko 12:00 sati zloupotrebio politički položaj i izvršio je politički pritisak na ministra unutarnjih poslova USK Nermina Klajića (ASDA), a ministar Kljajić na policijskog komesara Muju Koričića (nepoznata politička pripadnost) koji je naredio da se vlasnik i urednik portala bisce.ba ODMAH pozove na ispitivanje, dana 08/10/2019.godine u 13:35 sati, u Prvu policijsku upravu – Policijska stanica Bihać zbog kršenja Javnog reda i mira po članu 5. Stav. 1. tačka g. Zakona o javnom redu i miru – Gradska odluka /prilog izjava/.

Pozivom na 122 zamolili smo dežurno službeno lice da nam objasni proceduru prijave Kršenja javnog reda i mira konkretno zbog omalovažavanja i uznemiravanja lica putem društvenih mreže, portala , sms poruka itd. U srdačnom i prijaznom razgovoru dežurni policijac nam je kazao da donesemo materijale iz kojih se vidi da li je lice omalovaženo ili uznemireno, nakon toga od lica koje je prijavilo kršenje JRiM uzet će se izjava i kompletni predmet biti će poslan u daljnju proceduru koja. Zbog migrantske krize, trenutne raspoloživosti policijskih službenika i prioriteteta u obavljanju policijskih poslova, može potrajati i nekoliko dana do pozivanja na službeni razgovor lica koje osumnjičeno za eventualno kršenje JRiM.

Ministar unutarnjih poslova USK i Policijski komesar USK prekršili su proceduru prijave kršenja JRiM zato što “uglednu” osobu iz društvenog i “političkog” života Agana Bunića dana 08/10/2019.godine nisu upoznali sa procedurama prijave kršenja javnog reda i mira. Uputili ga kod dežurnog Policijske stanice Bihać koji bi preuzeo materijale iz kojih će se utvrditi da li je osoba omalovažena ili uznemerina, te uzeti izjavu od Agana Bunića, a cijeli predmet uputiti na daljnje postupanje. Postavlja se pitanje po čemu je Agan Bunić superiorniji i prioritetniji u odnosu na nas obične smrtnike za koje vrijedi procedura prijave kršenja javnog reda i mira.

Policijski komesar Mujo Koričić, kao prvi pendrek kantona, treba znati da kao najviša pozicionirana ovlaštena osoba u policijskom sistemu USK u svakom trenutku se može pismeno obratiti kancelariji kompanije Facebook u Irskoj, a usvrhu utvrđivanja identiteta administratora bilo koje Facebook stranice. U regulitavama kompanije Facebook, a koje su dostupne na Facebook službenoj stranici lijepo i čitko piše da su obavezni dostaviti sve informacije državnim institucijama (policija, sudovi, tužilaštva itd.) a koje mogu pomoći u procesu vršenja određenih istražnih radnji. A vama poštovani Komesaru besplatno ustupamo adresu sjedišta kompanije Facebook u Irskoj i to: Facebook Ireland, 4 Grand Canal Square, Dublin, Ireland.

Tzv. političari i samozvani politički magovi decenijama omalovažaju i uznemiravaju građane Bihaća svojim drskim i bezobzirnim ponašanjem, kriminalnim i koruptivnim  aktivnostima sa političkih pozicija na koje su ih doveli građani Bihaća u tzv. demokratskim izborima. Decenijama pljačkaju državu na očigled uspavanih ljepotica Tužilaštva i Suda. Što je sljedeći korak da se izglasa Zakon po kojem će tzv. političari dobiti službeno vatreno oružje i bez odgovornosti fizički likvidirati svakog onog tko javno progovori o njihovim nečasnim radnjama ?

Bisce.ba nastavite će, unatoč raznim pritiscima, s radom i istraživačkim novinarstvom, a naročito ćemo u narednom periodu posebnu pažnju usmjeriti prema tzv. “uglednoj” društvenoj i “političkoj” osobi Aganu Buniću.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 10/10/2019


Vrijeme objave članka: 13:05


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!