fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

(PRILOG VIDEO): ZAŠTO JE STRAH POSTAO NAJVEĆI ASIMOV MOTIVATOR?

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Umjesto očekivanog provjetravanja učmalosti i unošenja doze optimizma u političku arenu nakon općih izbora 2014. godine, zahvaljujući Asimu krajiška SDA se pretvorila u zagađivača ionako patogene atmosfere. Ta patogeneza  SDA-ove politike subverzivnog obmanjivanja javnog mnijenja, počela je s poslednjim kongresom koji je pokraden.

Kongres SDA održan maja 2015. godine bio je buran. Na sve strane sipale su optužbe o krađi glasova za izbore potpredsjednika, članova Glavnog odbora. Postoje čak i video snimci o tome. Navedeni video snimci potvrdili su da je na 6. Kongresu SDA, učestvovao  najiskusniji tim za kradju glasova, koji je, po mišljenju onih koji su tada izvještavali sa kongresa, radio isključivo po zadatku Asima Kambera.

Rukovodilac ove “časne” ekipe iz Unsko-sanskog kantona bio je Fazir Vukalić iz Sanskog Mosta. Oni su to uradili otvoreno i bez prikrivanja jer su znali da da će biti kasnije nagrađeni. Najupečatljiviji dokaz je u trećoj minuti videa, kada Husein Rošić iz USK, sa Fazirove desne strane, a vaše lijeve, križa i popunjava listiće. Upravo se na videu čuju optužbe upućene na njihov račun.

Mnogi mediji su objavili navedeni video snimak incidenta krađe glasova na 6. Kongresu SDA, koji je potvrdio da se na njima vide Fazir Vukalić iz Sanskog Mosta, Husein Rošić iz Cazina, Adis Hamzić iz Bosanske Krupe, te ostali članovi biračkog odbora. Očigledno je da su izborne neregularnosti i naknadno dopisivanje imena od strane članova biračkog odbora bile usmjerene protiv SDA Bihaća kao najjače općinske organizacije SDA Krajine,  te da su na čelu toga, po mišljenju iznesenim u medijskim prilozima iz tog perioda, bili Asim Kamber i Husein Rošić.

Na ovaj način se došlo do rezultata glasanja za Glavni odbor koji nisu odražavali u potpunosti izbornu volju delegata 6. kongresa, već su rezultati izrežirani po unaprijed osmišljenom scenariju koji su proveli članovi biračkog odbora. U SDA Bihaća su bili ogorčeni činjenicom da je u Glavni odbor ušao Almir Tutić iz Bihaća, bez da je uopće i bio njihov prijedlog za taj stranački organ. Nešto slično se dogodilo na sumnjivom KO SDA USK-a, održanom sredinom maja 2016. godine, kada je isti Almir Tutić izabran u Kadrovsku komisiju Kantonalnog odbora, iako takav prijedlog nije došao od SDA Bihaća.

Nakon tog, prvog čina prevare ponajprije svojih glasača, put u potpunu destrukciju svake političke vjerodostojnosti, moralnosti i principijelnosti, Asim je nastavio hrabro i marljivo krčiti, ali sada s nevjerojatnom dozom lahkoće, smionosti i neuvijanja. No, umjesto u priželjkivanim novim političkim horizontima, Asim je završio u zagrljaju sa Laburistima, strankom presudjenog ratnog zločinca Fikreta Abdića. Zato je patološki strah postao najveći Kamberov politički motivator. Zna Asim Kamber da će zbog notornih laži i ćudljivih promjena doktrine – i to preko noći – koje su postale okosnica njegovog političkog djelovanja, biti na općim izborima pometen sa javne scene. 

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / N.M.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 05/09/2018


Vrijeme objave članka: 10:45


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!