fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

RASKOL U SDP-U BIHAćA: ŽELJKO MIRKOVIć BJESNI, FATKA KULENOVIć MU OTKAZALA POSLUšNOST

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

SDP-a Bihaća, stranka koja bi, barem po svojoj snazi i brojnosti, trebala predstavljati prijetnju i opoziciju SDA Bihaća, nalazi se u teškoj krizi, ali sudeći po infoirmacija od visoko pozicioniranog izvora u SDP Bihaća, Fatka Kulenović je poljuljani brod usmjerila na novi kurs i otjerala pijane mornare.

Jedan od pijanih mornara je i Željko Mirković koji se svađa s istaknutim članovima i burno reagira na kritike stranačkih kolega sve u vezi njegovih afera koje su veliki teret na plećima SDP Bihaća. Predsjednica SDP-a Bihaća, prema informacija od visokopozicionirag izvora SDP-a Bihać, odlučila je da stane na rep nejasnoj politici i paralelnom odlučivanju u SDP-i Bihaća od strane Željka Mirkovića, kao da ne postoji Predsjednica SDP-a i ostali Organi stranke. Željku Mirkoviću i njegovim pristašama Fatka Kulenović je u nekoliko navrata poslala jasnu poruku da je ona izabrana Predsjednica stranke i od nje se očekuje da konsolidira stranku i pripremi je za naredne Opće izbore 2018. godine, te neće dozvoliti nikakvo vođenje stranke iz sjene od strane Željka Mirkovića i njegovih pristaša.

Od nekadašnjih preko 5000 članova, knjiga je spala na bijednih nešto malo preko 1000 aktivnih članova u SDP-u Bihać. Ovo bi bio najjednostavniji opis nekad izuzetno jakog bihačkog SDP-a, koji je sa 16 (slovima: šesnaest) vijećnika u vijeću grada Bihaća na početku novog vijeka činio većinu u zakonodavnoj vlasti Bihaća spao na bijednih 5 (slovima: pet) vijećnika.  Aktualna Predsjednica SDP Bihaća konačno je shvatila da Željko Mirković svakim novim danom urušava ugled i integritet SDP-a Bihaća samo sa jednim ciljem radi zaštite vitalnih ličnih interesa, pri tome ne osvrćući se na osipanje stranke i masovna napuštanja, svađe i cijepanje članskih iskaznica.

Fatka Kulenović je smogla habrosti i u ruke uzela CRVENU METLU da počisti smeće koje se godinama pod najezdom političkog diletanata Željka Mirkovića nakupljalo u Krupskoj ulici, shvativši ako to sad ne učini da socijaldemokratija na narednim izborima 2018. godine nestaje sa bihaćke političke scene. Da upotrijebi crvenu metlu dobila je dozvolu iz vrha SDP-a BiH, javlja nam visokopozicionirani izvor iz SDP-e Bihaća.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 04/11/2017


Vrijeme objave članka: 16:30


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!