fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

SATIRA – POZNATI BEND SDP OBJASNIO KAKO SU SEBI DALI IME

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Jedan od najpoznatijih bendova u BiH i regiji objasnio je kako iza imena SDP stoje pojmovi “socijaldemokratska partija”, izraz koji je nastao dok su na drogama bacali televizore kroz prozore hotelskih soba.

Iako niste ljubitelj muzike ili umjetničkog smjera benda SDP, sigurno ste čuli za njih. No ono što nije znala ni većina njihovih fanova, geneza je njihova imena. Ali jučer je na Twitteru bend objavio objašnjenje.

Iako su kružile glasine da skraćenica SDP znači ‘seks, droga i pištolji’, zapravo je riječ o izrazu koji je nastao na jednom od naših ludih tuluma. Kad smo bili mladi, teško smo se drogirali i partijali nakon koncerata. Jednom je naš bubnjar kupio neki mutirani kokaheroin, ubili smo se ko stoka. Odjednom smo počeli doživljavati čudne halucinacije i vizije. Prvo smo umislili da društvo ne može napredovati bez socijalnog mira i zaštite, zbog stalnih nemira koji nastaju zbog surovoga kapitalizma. Nakon toga smo zabrijali kako je demokratija jedini način legitimne vlasti, s obzirom na to da je država u interesu naroda, a ne pojedinaca – objasnio je frontman Nerko.

Tako su proveli nekoliko dana u kokaheroinskom ludilu. Ideje o zaštiti ekonomije od monopolista i elitista motale su im se glavom. Sulude fantazije o nejednakosti građana, progresivnim porezima i transparentnoj vlasti kao preduvjetima za napredak društva. Smišljajući kako nazvati te ideje, netko se sjetio socijaldemokratije.

Mislim da je to bio basist. On je najviše kokaheroina utrljao u uši. Ali smo onda dodali partija jer smo ipak partijali. I tako je nastao SDP. Što da kažem, bili smo mladi i ludi. Danas je ostalo samo opskurno ime za koje nitko ne zna što znači – otkrio je popularni bubnjar zvani Lazo.

SDP je prošle godine izdao novi album, koji zasad ne bilježi uspjeh jednak onomu iz mlađih i luđih dana. Kritičari tvrde kako se zvuk promijenio, a tekstovi su postali klišejizirani. To se nije svidjelo njihovim fanovima, koji su očekivali socijalni i iskreni “sound”.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 03/11/2016


Vrijeme objave članka: 00:00


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!