fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

SDP BIHAćA JE LEGLO CRVENIH KUKAVICA: CIJELO VRIJEME šTRAJKA DOKTORA MEDICINE I STOMATOLOGA U BIšćU SDP BIHAćA BIO JE BEZ STAVA.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

U svim zdravstvenim ustanovama na području Unsko-sanskog kantona prije nekoliko sati okončan je generalni štrajk doktora medicine i stomatologije.

Zahtjevi nisu bili nerealni niti neostvarivi. Ljekari nisu tražili ništa drugo osim onog što su kolege u drugim kantonima dobili i za svoje zahtjeve imali su podršku i potpise više od 300 ljekara u svim zdravstvenim ustanovama USK. Tokom trajanja štrajka niti jedan pacijent nije bio ugrožen, te je štrajkački odbor je pozvao članove sindikata da poštuju odredbe Zakona o radu i Zakona o štrajk, kao i pravila sindikata o štrajku, a građane i pacijente su zamolili za strpljenje i razumijevanje.

U cijelom ovom štrajkačkom periodu SDP Bihaća ponio se kukavički i lopovski te za vrijeme trajanja štrajka nisu se javno oglasili sa stavom da li podržavaju ili ne zahtjeve doktora medicine i stomatologa u Bišću koji su tražili izjednačavanje primanja u skladu sa granskim kolektivnim ugovorom, a koje nisu nivelirane od 2007.  godine.

SDP Bihaća na čelu sa Fatkom Kulenović igrom gluhog i slijepog cijelo vrijeme trajanja štrajka iza paravana podržavao je odlazak stručnih medicinskih kadrova iz našeg grada i štitio vlastite interese Fatke Kulenović. Fatka Kulenović i SDP Bihaća nisu našli shodno da štrajk smatraju opravdanom metodom radničke borbe, kada se iscrpe sve ostale mjere predviđene zakonom i pozovu građane da podrže naše ljekare u opravdanim zahtjevima.

Za vrijeme štrajka SDP Bihaća, koja bi trebala biti okosnica u zaštiti radničkih prava i da je podržavala u njihovim zahtjevima Sindikat doktora medicine i stomatologije, pokazali su da su jedno leglo crvenih kukavica.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 01/12/2017


Vrijeme objave članka: 19:48


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!