fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

SDP – KOJI LICEMJERI!

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Licemjerje, dvoličnost ili hipokrizija je ljudska osobina u kojem pojedine osobe ili skupine navode da se drže pojedinih vjerovanja, standarda, kvaliteta, vrlina, ponašanja, vrijednosti ili nekih drugih karakteristika, a u stvari njih sustavno krše.

Želimo još jednom skrenuti pažnju na licemjerje i dvoličnost SDP-a BiH. Povod tome je potpisivanje sporazuma o probosanskoj i bošnjačkoj koaliciji SDA, SBB i DF. Nakon dogovora o probosanskoj i bošnjačkoj koaliciji koja će ući u vlast na državnom, federalnom, nivou Kantona Sarajevo, ali i u drugim kantonima gdje budu imali većinu, oglasila se uvrijeđena mlada SDP BiH. Isfrustirani, prestravljeni i posramljeni SDP BiH jednog od potpisnika koalicije optužio je za izdaju građanske i ljevičarske ideje, da su produžena ruka SDA i saradnici sa Laburističkom strankom ratnog zločinca Fikreta Abdića.

SDP-ovo saopštenje pršti od licemjerstva i dvoličnosti. Dali su sebi puno pravo da drugima drže lekciju što je to građanska i ljevičarska ideja, a i sami su, ako ne i najveći, izdajnici ljevičarske ideje, a ideju i principe socijaldemokratije odavno su sahranili i očitali joj opelo. Poslije svakih izbora bilo lokalnih ili općih prevarili su članove i lijevo orijentirane birače. Podsjetićemo dvoličnjake iz SDP BiH da su oni zajedno sa Laburistima ratnog zločnica Fikreta Abdića srušili Vladu USK i ostali njihov vjerni politički partner do općih izbora 2018.godine.

Licemjeri iz SDP BiH žele da drugima drže lekciju šta je to građanska ideja a u isto vrijeme biti koalicioni partner sa ultra-desničarskom A-SDA koja je postala sinonim za organizirani kriminal u USK. Ovo je principjelna politika SDP-a BiH, politika kojom su sami sebe potjerali od građanske i lijeve opcije i postali Hozanov satelit a sve zbog ličnih (financijskih) interesa pojedinaca. Politička i drugi oblici korupcije u SDP BiH nije iznimka to je pravilo koje trebaju da uvrste u Statut partije. Za dvoličnjake iz SDP BiH svrstavanje najbrojnije vjerske zajednice u BiH u ogranak fašističkih organizacija je građanska ideja koja se njeguje, a pod visokim pokroviteljstvom i pod skutama SDP BiH, u Banja Luci.

Inače, ima li u SDP-u BiH uopšte ljudi koji nisu licemjeri i dvoličnjaci, koji znaju što je građanska i ljevičarska ideja, koji ne podržavaju kriminalnu organizaciju A-SDA, koji su spremni javno se ograditi od vinovnika političke korupcije u svojim redovima? Na državnom, lokalnom nivou? Mi ih ne znamo baš previše. To je zapravo zadnja stranka koja bi mogla pričati o građanskoj i ljevičarskoj ideji. SDP je drugo ime za licemjerje.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 14/12/2019


Vrijeme objave članka: 11:48


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!