fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Bosna i Hercegovina

SKANDALOZNO: KRAJNJE NEMORALNA PONUDA TURAKA: DEMOBILISANIM BORCIMA NUDILI DA GLUME čETNIKE U SERIJI O ALIJI!

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Demobilisani borci Armije RBiH, koji već šesti mjesec protestiraju ispred Federalne vlade, tvrde da su dobili nevjerovatnu ponudu: da u serijalu „Alija“, koji tematizira bitne dijelove života Alije Izetbegovića, glume četnike!

Socijalni slučajevi

Kažu, ponuda im je uputila osoba koja je rekla da govori u ime snimateljske ekipe te im za takav angažman ponudila dnevnicu od 70 KM. U nevjerici da im je takvo nešto ponuđeno, podsjećaju da su se borili protiv četnika i da ih nikako ne mogu glumiti. Demobilisani borac Amir Sultan kazao je za naš list da bi možda razmotrili ponudu da im je rečeno da glume pripadnike Armije RBiH, ali predložiti im da glume četnike u seriji koju snima turska državna televizija TRT, smatraju krajnje neumjesnim.

– Da mi glumimo četnike, kako mi silujemo, kako mi treba da palimo kuće, da nosimo kokardu… Ja sam se borio protiv kokarde. Od toga nema ništa – poručuje Sultan.Naglašava da borci nisu zaslužili da ih ponižavaju nudeći im takvo nešto te da oni nisu socijalni slučajevi.

Teška situacija

– Mi smo borci koji su gradili ovu državu. Nama ne trebaju nikakve ponude ni za socijalu ni za neke filmove koji nemaju smisla o nama. Oni su trebali snimati filmove uživo kada smo išli u akcije i kada smo branili i gradili ovu državu. Sada je najlakše uzeti kameru, par ljudi i snimiti film, što nisu snimali kada je bilo gusto – konstatira Sultan, pitajući se da li je to bila ponuda za posao ili da ljudi, kojima je potrebna neka para, a koji se nalaze u teškoj situaciji, napuste kamp, što se neće desiti, naglasio je, sve do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Bez odgovora iz produkcije

Tokom jučerašnjeg dana pokušali smo doći do nekoga iz produkcije serijala ili makar pomoćnih radnika koji se brinu o statistima. No, ni nakon bezbroj pokušaja niko nam se nije javio.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 20


NAPOMENA:


Datum objave članka: 15/11/2017


Vrijeme objave članka: 18:52


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!