fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

SLABE I PLAŠLJIVE LJUDE STRAH NAGONI DA RADE UPRAVO ONO ČEGA SE NAJVIŠE BOJE

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Kako se približavaju opći izbori Asima Kambera posve sigurno sve više hvata  strah zbog ometanja rada pravosudja, zbog onoga što je uradio generalu Mehmedu Alagiću,  strah od krajiških branilaca, strah od izdaje koalicijskih partnera, strah od javnih uvreda, strah od reakcija, strah od javnosti, strah od lošeg rejtinga i političke budućnosti… 

Za Asima Kambera će dani koji dolaze biti dugi ko godine. Jasno nam je da je on pisao blogove zbog sindroma straha, kome su podložni ne samo političari opće prakse kao što je on već i svi oni koji se nalaze na rukovodećim pozicijama u krajiškoj vladajućoj društvenoj hijerarhiji. Za takvu aktivnost objašnjenje jedino može biti užasan strah od gubitka izbora i nakon toga pad u političku anonimnost.

Prezentirati sve neistine i besmislice koje je u svojim blogovima natrljao Asim uzaludan je posao i čovjek zaista mora dobro paziti da količina zlobe i gluposti koju je on širio oko sebe ne zahvati i onoga ko je čitao njegove blogove. Nakon čitanja ovakvih besmislica čovjek se zaista upita ima li granica ljudskoj zloći, iskrivljavanju činjenica, zluradosti, širenju mržnje i netrpeljivosti?

Zbog bologova u kojima je “branio”  Muslimovića od “pravosudne mafije”, odnosno pokušao dokazati  da  se radi o monstruoznoj optužnici protiv  „njegovog“ premijera koga je mjesecima najavljivao  kao  nasljednika posrnulog Hamdije Lipovače, tužilac Ljubijankić je prošle godine uputio krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv Asima Kambera zbog ometanja rada pravosuđa, a glavna tužiteljica Fadila Amidžić uputila Općinskom sudu u Bihaću privatnu tužbu za klevetu protiv Asima Kambera.

U medjuvremenu je Asim Kamber postao predmet obrade  Tužilaštva  zbog  objavljivanja službene tajne  iz transkripata Državne agencije za istrage  i zaštitu (SIPA) BiH koje je ova policijska agencija u posebnim istražnim radnjama službeno pribavila za krivični predmet protiv bivšeg  čelnika “Unsko-sanskih šuma” Đevada Muslimovića i pet njegovih najbližih saradnika.  On je objavio  više tonskih prisluškivanja  koja još uvijek nisu korištena  u krivičnom predmetu “Šume”.

Na svu sreću, utjecaj Asima na dogadjanja u Krajini jednak je utjecaju njegovog potrčka Huseina Rošića na svjetsku ekonomiju, što će se sasvim jasno pokazati na općim izborima u oktobru ove godine. U pravu su bili oni koji su tvrdili da je najbolje pustiti ga da stalno piše i govori, jer se ubrzo pokazalo da on sam sebi zadaje bolje i kvalitetnije autogolove od bilo kojeg njegovog oponenta.

Nas je kod njega jedino iznenadila površnost kojom pristupa pojedinim važnim temama, a posebno višak frustracije i zloće koje nosi u sebi. S druge strane, nije nas uopšte iznenadilo to što je Asim u svojim  blogovima, koji kao da su izašli iz kuhinje Radio Velkatona iz ratnih dana, zapravo pokazao strah, jer „slabe i plašljive ljude strah nagoni da rade upravo ono čega se najviše boje“.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 03/09/2018


Vrijeme objave članka: 10:15


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!