fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Bosna i Hercegovina

STRUČNJAK ZA SIGURNOST – TUžBA PROTIV HRVATSKE JE JEDINI NAčIN DA SE BIH ODBRANI

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Intenzitet i obim napada na suverenitet Bosne i Hercegovine i integritet njenih institucija koje je poduzela zvanična vlast Republike Hrvatske i njeni eksponenti u Bosni i Hercegovini svjedoče o kontinuitetu agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Smatra ovo dr. Goran Kovačević, docent sa Fakulteta za kriminalistiku u Sarajevu, nakon što zvanični Zagreb posljednjih dana, uglavnom putem medija, vrši snažan pritisak na BiH zbog hapšenja deset bivših pripadnika HVO-a, a koje je SIPA uhapsila zbog sumnje da su počinili ratne zločine u BiH nad srpskim stanovništvom u Orašju.

Kovačević je u komentaru za NAP rekao da je direktno uplitanje u unutarnje stvari i uređenje Bosne i Hercegovine, te prijetnje da će se sva bolumenta EU obrušiti na Bosnu i Hercegovinu zarad osiguranja „vitalnih interesa“ Hrvata  koji su definirani unutar „Velike Hrvatske“, zapravo kap koja je prelila čašu.

– Smatram da su ispunjeni svi uvjeti da zvanične strukture vlasti u Bosni i Hercegovini, probosanske, ako imaju bar malo političkog digniteta, poduzmu potrebne pravne korake za podnošenje tužbe protiv Republike Hrvatske za agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Ovo je jedini način da se naša država odbrani od agresivne politike režima Republike Hrvatske, čija ideološka matrica sigurno nije produkt pozitivnih civilizacijskih trendova – prokomentariosa je Kovačević.

On vjeruje da je krajnje vrijeme da probosanske politike u BiH ozbiljno počnu voditi računa o vlastitoj sudbini, i u tom smislu iskoriste sve formalno – pravne mehanizme protiv svih onih koji imaju agresivne, separatističke i secesionističke namjere prema Bosni i Hercegovini, bilo da one dolaze iznutra ili spolja, piše NAP.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 52


NAPOMENA:


Datum objave članka: 05/11/2016


Vrijeme objave članka: 00:00


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!