fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

SUDSKO VIJECE OPCINSKOG SUDA U BIHACU ODLUCILO DA SE AMIR KARABEGOVIC …

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) prije mjesec dana uhapsili u Bihaću inspektora MUP-a USK Amira Karabegovića zbog osnovane sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj. Hapšenje je obavljena po naredbi Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Tuzilstvo USK podignulo je optuznicu protiv Amira Karabegovica zbog osnovane sumnje da je zloupotrebio sluzbeni polozaj. Danas, 27.maja 2021.godine na odrzanom sudskom rocistu u opcinskom Sudu Bihac, Tuzilastvo USK trazilo je produljenje pritvora za optuzenog zbog mogucnosti ponavljanja krivicnog djela za koje se tereti iz optuznice.

Opcinski Sud u Bihacu je potvrdio optuznicu protiv Amira Karabegovica, ali nakon vijecanja i glasanja odbilo je zahtjev Tuzilastva USK za produljenje pritvora optuzenog.

Naime, sudsko vijece opcinskog Suda u Bihacu nakon vijecanja utvrdilo je da  Tuzilastvo USK nije pruzilo cvrste dokaze da bi Amir Karabegovic mogao ponoviti krivicno djelo ukidanjem pritvora. Sudsko vijece opcinskog suda donijelo je odluku da se Amir Karabegovic ODMAH pusti na slobodu.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 27/05/2021


Vrijeme objave članka: 13:23


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!