fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

TI MENI, JA TEBI: OPERACIJA “MAMIN SIN”

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Zapošljavanje rodbine, bračnih parova, kumova, partijskih drugova, zbrinjavanje znanaca posredstvom privatnih veza i kojekakvih ostalih brojnih kadrovskih rješenja koja nemaju veze sa strukom postala su pravilo u Kantonalnoj bolnici “dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

Uz već poznate probleme s korupcijom i mitom, naše je društvo suočeno s još jednim amoralnim društvenim fenomenom – nepotizmom. Nepotizam ili popunjavanje radnih mjesta članovima vlastite porodice te davanje prednosti pri zapošljavanju poznanicima bez obzira na stručnost i sposobnost je postao i ogroman problem.

Prije dva mjeseca uspješno je izvedena operacija pod kodnim nazivom “MAMIN SIN” a misija ove visoko-sofisticirane operacije bila je zapošljavanje sina Rusmire dr. Konjević vijećnice u gradskom vijeću grada Bihaća ispred SDP Bihaća, uposlenice kantonalne bolnice u Bihaću i Predsjednice upravnog odbora Kantonalne bolnice u Bihaću. U duhu stare mezotopamske poslovice “TI MENI JA TEBI” operaciju “MAMIN SIN” uspješno su izveli direktor kantonalne bolnice Hajrudin dr. Havić (SDP) i Rusmira dr. Konjević (SDP) i na teret poreskih obveznika iz posrnulog realnog sektora uhljebili sina Rusmire dr. Konjević u administraciju kantonalne bolnice u Bihaću u tzv. IT sektor. Kao i kum Hajrudina dr. Havića tako i sin Rusmire dr. Konjević u prenapučenoj administraciji bolnice neće ništa raditi i dangubit će 8 sati dnevno.

Ovo je samo jedan u nizu primjera licemjerstva, bestidnosti, političke korupcije koja se ostvaruje se putem podmićivanja, iznude, kronizma, nepotizma, parohijalizma, patronata, trgovanja utjecajem, ucjene, pronevjere koja je redovna pojava i čini sastavnicu bihaćkog i krajiškog SDP-a. Neprimjerenim i degutantnim ponašanjem, vijećnica gradskog vijeća Bihaća Rusmira dr. Konjević, kao i njena partijska drugarica Fatka Kulenović, zvanično je prešla crvenu liniju, te je svojom voljom i od nikoga natjerana, javnosti Bihaća i USK otkrila stvarni razlog njenog bitisanja u politici. Nažalost, Rusmira dr. Konjević napravila je iskorak i zakoračila u svijet političke korupcije u kojem se ne može kupiti povratna karta. I kod Rusmire dr. Konjević postoji samo jedna ideologija – ideologija novca, a u opskurnom političkom radu kreature Rusmire dr. Konjević nitko se ne može sjetiti čime je ona doprinijela krajiškom društvu. Tako će i Rusmira dr. Konjević ostati zapamćena po političkoj korupciji, a njeno ponašanje i rad direktora kantonalne bolnice Hajrudina dr. Havića eklatantan je primjer da SDP u Unsko-sanskom kantonu ne zna i ne želi raditi zakonito! Operacijom “MAMIN SIN” još jedanput je popljuvana ideja socijaldemokratije i principi: sloboda, jednakost i socijalna pravda i solidarnost, te je SDP načinjen najvećom sramotom i lakrdijom u Bihaću i USK.

Direktor dr. Havić u posljednjih 14 mjeseci u Kantonalnu bolnicu u Bihaću donio je nered, nedodirljivost, nesavjesnost u radu, donio je poslušnike. Rusmira dr. Konjević kao predsjednica Upravnog odbora Kantonalne bolnice u Bihaću nakon zapošljavanja sina postala vlasništvo i marioneta (prilog: primjer dokumenta) u rukama Hajrudina dr. Havića koji je postao je nedodirljiv a Krajiške pravosudne i druge institucije čiji je zadatak da štite i procesuiraju ovu i slične pojave kršenja Zakone države BiH kleknule su na koljena ispred Hajrudina dr. Havića te potpisale kapitulaciju i bezuvjetno se predale mnogo jačem neprijatelju. Unsko – sanski kantona nastavlja da nezaustavljivo tone u sve veći nered, nepravde, a građani šuteći pognutih glava sve to odobravaju i pitaju se kako bi izgledala Krajiška stvarnost da se ljudi zapošljavaju prema sposobnostima i stručnoj spremi, prema ljudskim kvalitetama.

Ne izgleda tako loše, još je mnogo gore.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 13/02/2020


Vrijeme objave članka: 12:31


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!