fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

TITANIK PARTIJA – VIšE OD POLOVINE MJESNIH ORGANIZACIJA UPUTILO ULTIMATUM FATKI KULENOVIć I NJENIM POSLUšNICIMA: ILI RADIKALNO MIJENJAJTE STANJE U PARTIJI ILI …

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

U sjedištu SDP-a Bihaća sve je više konstruktivnih i bez straha upućenih kritika prema sadašnjem rukovodstvu SDP-a Bihaća. Erupcija gnjeva i nezadovoljstava od strane većine mjesnih organizacija SDP-a Bihać kulminirala je na jednoj od sjednica Gradskog odbora SDP-a Bihać.

U neformalnom razgovoru sa jednim od uglednih i visokopozicioniranim članom SDP-a Bihać kazao nam je da na sjednici Gradskog odbora SDP-a Bihaća Predsjednik mjesnog ogranka SDP-e Pokoj tražio da se Predsjedništvo i Gradski odbor SDP Bihać konačno očituje o jako lošoj situacijii u kojoj se nalazi Partiji. Da se iz Partije odmah isključe svi oni koji su svojim ponašanjem narušili integritet, ugled i čast Partije. Istaknuto je da Partiji doživljava rasip a sve zbog šačice pojedinica koji preko leđa članova Partije štite svoje vitalne lične interese.

Iz mjesne organizacije SDP-e Pokoj također su iznijeli stav da ne žele više da podržavaju promašene poteze Fatke Kulenović i njenih poltorna koji stavljaju privatni interes ispred SDP-e Bihaća. Posebno su se kritički ponijeli prema vijećnicima SDP-a Bihać za koje su glasali, a koji su pokazali nezainteresiranost da bilo što učine za rubne gradske četvrti Bihaća.

Na kraju je Predsjednik mjesnog organizacije Pokoj uputio ultimatum Predsjedništvu SDP-e Bihaća na čelu sa Fatkom Kulenović i Gradskom odboru da u najkraćem roku zaustave propadanje SDP-e Bihaća, da sve one koji su raznim aferema uništili ugled i čast Partije budu isključeni. U koliko sadašnje rukovodstvo SDP-e Bihaća bude ignorisalo zahtjev velike većine mjesnih organizacija, Predsjednici istih će se uputiti u posjetu Hamdiji Lipovači i od njega zahtjevati da se aktivno uključi u rješavanju teških nagomilanih problema u SDP-i Bihaća, te mu uputiti zahtjev nadpolovične većine mjesnih organizacija SDP-e u Bihaću da se vrati na čelo SDP-e Bihaća, jer u ovom trenutku SDP-a Bihaća neuzastavljivo propada.

Ultimatum Predsjednika mjesne organizicije Pokoj podržalo je više od pola mjesnih organizacija SDP-e u Bihaću.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 06/12/2017


Vrijeme objave članka: 15:09


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!