fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

KOMENTAR: TKO JE OTVORIO KAMP “VUČJAK” ? MARSOVCI, KLINGONCI ILI NETKO TREĆI …

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

“Prevari me jednom – sram te bilo, prevari me dva puta – sram mene bilo.” Vjerujemo da će naši sugrađani Bišćani iz ove narodne izreke zvući nekakvu pouku.

Prije 5 mjeseci tačnije 08/05/2019.godine održana je vanredna sjednica Gradskog vijeća u Bihaću, na kojoj je gradonačelnik Šuhret Fazlić predložio novu lokaciju za smještanje migranata, kako bi se oni zbog zdravstvenih i sigurnosnih problema iselili iz uže gradske jezgre. Lokacija se zove Vučijak i nalazi se sjeverno od Bihaća, prema granici sa Hrvatskom. Migrantima je poznata ova lokacija, jer se nalazi direktno na migrantskoj ruti, a s obzirom na to da oni prolaze kroz Vučijak kada kreću u ilegalni prelazak hrvatske granice na putu za EU. Vijećnici su jednoglasno usvojili prijedlog gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića, da se formira novi prihvatni centar za migrante na bivšoj deponiji Vučjak koja je zatvorena prije rata.

Lokacija predstavlja dio katastarske čestice broj 1384, zvana Vučijak, šuma 3. klase u približnoj površini od četiri hektara, a u posjedu je Grada Bihaća. Do predmetne lokacije vodi makadamski put, najbliža kuća je udaljena oko 300 metara od lokacije, te je također toliko potrebna dužina od niskonaponske mreže i lokalnog vodovoda. Gradska uprava smatra da postoji relativno laka mogućnost priključenja migrantskog kampa na sve ove mreže.

Najvažnije je da je lokacija između nas i granice sa Hrvatskom i da je u vlasništvu Grada, kazao je prije 5 mjeseci gradonačelnik Fazlić.

Na press konferenciji u Sarajevu 15/10/2019.godine gradonačelnik Fazlić iznio je šokantan podatak, citiramo:

Ja nit’ sam otvorio ovaj kamp, nit’ ću ga zatvoriti, grad Bihać nema ni nadležnost ni novac za to.

Poslije Gradonačelnikovih izjava Bišćani su se našli u totalnoj konfuziji i pitaju se: Tko je onda otvorio kamp “Vučjak” ? Možda Marsovci, Klingonci ili neka treća civilizacija u našoj galaksiji.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 16/10/2019


Vrijeme objave članka: 09:34


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!