fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

US Kanton

TUŽILAŠTVO USK: ZBOG OSJETLJIVOSTI PREDMETA NEMA ODGOVORA NA NAJVAžNIJE PITANJE.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Istraga o ovom ubistvu intenzivirana je još 2013. godine kada je formiran multidisciplinarni istražiteljski tim FUP-a i Tužilaštva USK-a

U Kantonalnom Tužilaštvu u Bihaću danas je održana press konferencija povodom jutrošnjeg privođenja Hamdije Abdića Tigra i još četiri osobe koji se sumnjiče za ubistvo Vlade Šantića, komadanta HVO jedinice u Bihaću tokom rata.

– Dana 11. 12. 2017. godine u Bihaću, pripadnici Federalne Uprave policije Sarajevo, su po nalogu KT USK lišili slobode pet osoba inicijala A. H, K. D, T. J, B. R. i K. E. zbog postojanja osnova sumnje da su ubili generala HVO-a Vladu Šantića, koje se desilo u noći sa 8. na 9. mart 1995. godine u Bihaću.

Lica lišena slobode bit će predana Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću koje će u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku F BiH preduzeti daljnje mjere, kazala je na press konferenciji Senka Delić, portparolka Tužilaštva USK-a.

Istraga o ovom ubistvu intenzivirana je još 2013. godine kada je formiran multidisciplinarni istražiteljski tim FUP-a i Tužilaštva USK-a. Svih ovih godina Šantićevo tijelo nije pronađeno. Na pitanja novinara da li je istraga došla do novih dokaza portparolka Tužilaštva je kazala da zbog osjetljivosti predmeta na to pitanje ne mogu odgovoriti.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 128


NAPOMENA:


Datum objave članka: 11/12/2017


Vrijeme objave članka: 15:13


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!