fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

U “A-SDA” TVRDE DA NIJE NJIHOVA PRAKSA ZAPOŠLJAVANJA KAO ŠTO TO RADE U “SDA”

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Dana 04/12/2017. godine na naš email primili smo demant zastupnika u parlamentu Federacije BiH ispred stranke A-SDA Ismeta Kurića (bivši član SDA) naš tekst „Kad političar A SDA zapošljava. Ni manje ni više nego 5.000 maraka“ . U demantu “političar” Ismet Kurić navodi da smo u našem tekstu neizravno prozvali njegovu malenkost, iako u pomenutom tekstu ne spominjemo ime i prezime, stranačku funkciju i druge funkcije koje obnaša pomenuti  političar iz A-SDA već inicijale osobe koja je uključena u proces nezakonitog zapošljavanja u Dom zdravlja u Bihać. Političar sa inicijalima I.K može biti bilo tko u A-SDA, a na osnovu čega je Kurić zaključio da se baš iza inicijala I.K. krije njegova malenkost nije nam poznato. Narodna kaže “Gdje ima dima ima i vatre”.

No, ipak smo odlučili da objavimo kontraverzni demantij “političara” A-SDA Ismeta Kurića u kojem pokušava uvjeriti stanovnike grada Bihaća i našeg Kantona da u A-SDA nije praksa zapošljavanja kao što to rade u SDA.

Poštovani,

Na vašem portalu je 01.12.2017.godine objavljen tekst pod naslovom „Kad političar A SDA zapošljava. Ni manje ni više nego 5.000 maraka“ u kojem se visokopozicionirana osoba iz Stranke demokratske aktivnosti inicijala I.K. vrlo decidno optužuje da je posredovala u nezakonitom zapošljavanju deset novih lica u ZU „Dom zdravlja“ Bihać i od svake osobe naplatila 5.000 maraka. S obzirom da sam zastupnik A SDA u Parlamentu F BiH i da su moji inicijali I.K. ovim putem vam se obraćam demantijem za koji očekujem da će te ga objaviti na vašem portalu, kao što ste to učinili i sa neprovjerenim informacijama u prvom tekstu punom insinuacija i zlonamjernih optužbi.

Kao prvo, nezakonito zapošljavanje je praksa SDA i njenih kadrova kao što su Dževad Muslimović, Emdžad Galijašević, Emir Mujić, Ramo Brkić, itd., koji su ceritificirani da zapošljavaju  na način kako je autor teksta naveo, a koji je i sam član SDA te odlično poznaje tehnike zapošljavanja na nezakonit način.  Zbog istinitog informiranja javnosti naglašavamo, da je menadžment Doma zdravlja Bihać predložen ispred ASDA smijenjen prije izbora (25.09.2016. godine), te da isti ni na koji način nije mogao utjecati na eventualna nezakonita zapošljavanja poslije izbora 2016. godine, kako se to navodi. Istina je, da je menadžment predložen ispred A SDA  preuzeo 2015. godine Dom zdravlja sa 260  uposlenih, a kad je smijenjen broj uposlenih je bio 256, dakle 4 uposlenika manje. Ovi podaci navode se i u zvaničnom izvještaju koji je upućen Vladi i Skupštini USK. S druge strane, u postizbornom periodu do danas novi menadžmet je uspio zaposliti novih 11 zaposlenika, tako da je broj uposlenih danas u Domu zdravlja 267. Očito naručioci teksta i njihovi politički nalogodavci znaju šta je odgovorno upravljanje, prije svega javnim finansijama, ali i kako postići privredni rast tako što će zapošljavati i „gomilati“ administraciju u javnom sektoru.

Što se tiče navođenja mojih inicijala i jasne insinuacije da se radi o mojoj malenkosti, pozivam vas da me ubuduće svakako oslovljavate mojim punim imenom i prezimenom o čijem ugledu i dostojanstvu ja vodim računa već šestu deceniju te sam spreman u svakom trenutku odgovoriti i vama i javnosti na sva pitanja. Član sam i visokopozicionirani funkcioner Stranke demokratske aktivnosti koja se u proteklih deset godina koliko djeluje, itekako nametnula kao potpuno različita od SDA u najboljem smislu, a pomenutu SDA odavno sam napustio upravo radi radnji kakve je vašo portal pripisao meni i A SDA. S obzirom da ste na račun A SDA i moje ličnosti  iznijeli ozbiljne optužbe, one kao takve moraju biti predmet ozbiljne istrage od strane nadležnih organa. Javno tražim temeljitu istragu  navoda u vezi sa svim zapošlajvanjima u Domu Zdravlja Bihać od loklanih izbora 2016. godine do današnjeg dana. Očekujući da će te postupiti kao ozbiljna medijska kuća, prema pravilima Vijeća za štampu BiH, očekujem objavu moga reagiranja u cijelosti na vašem portalu. 

S poštovanjem,

Ismet Kurić,

zastupnik u Parlamentu FBiH

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 04/12/2017


Vrijeme objave članka: 14:14


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!