fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

UMJETNICI, ARHITEKTE I DRUGI, OLOVKU U RUKU: JP AERODROM BIHAć RASPISAO KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG RJEšENJA AERODROMA NA LOKACIJI GOLUBIćI

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Zgrada terminala će se sastojati od podruma, prizemlja i prvog sprata, a u prostor gdje su check-in šalteri moći će primiti 120 osoba. Od komercijalnih prostorija sadržavat će kafeteriju s kuhinjom, kafe bar i ostao. Na prvom spratu bit će prostorije uprave aerodroma, VIP lounge, prostorije za posadu i još jedan kafe bar.

Aerodrom će imati pistu dužine 2.200 metara i širine 45 metara, te minimalno jednu voznu stazu od 1.000 metara dužine. Bit će napravljen na površini od 200.000 metara.

Na konkurs se mogu prijaviti obični građani koji imaju obrazovanje iz oblasti arhitekture, urbanizma, likovnih i primijenjenih umjetnost ili drugih umjetničkih usmjerenja, te firme koje su registrovane za obavljanje ovakve vrste djelatnosti. Rok za prijavu je do 30. novembra u 14 sati, a javno otvaranje koverti vršit će se 18. decembra.

Odlukom komisije dodijelit će se nagrade: za prvo mjesto 3.000 KM, za drugo mjesto 2.000 KM i za treće mjesto 1.000 KM.

Prema ranijim studijama, izgradnja aerodroma koštat će oko 26 miliona KM. Aerodrom bi trebao zadovoljavati potrebe uspostavljanja turističkih i drugih komercijalnih letova koji bi bili prihvatljivi za niskobudžetne kompanije.

Uvjete KONKURSA za izradu idejnog rješenja „Aerodroma” Bihać na lokaciji Bihać, Golubić preuzmite OVDJE

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 15


NAPOMENA:


Datum objave članka: 23/11/2017


Vrijeme objave članka: 14:01


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!