fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

(VIDEO) – “KRIMINALCI, DOBRO DOšLI U BIHAć, VRLO POVOLJNO LEGALIZIRAMO KRIMINAL.”

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Godinama se na bihaćkoj političkoj, javnoj i privrednoj sceni vodila igra u strogo kontrolisanim uslovima. Ništa se nije promjenilo ni u sadašnjem mandatu aktuelnog Gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića i njegove gradske administracije.

Tačno se zna šta je čija uloga i na koji način cjelokupni sistem u Bihaću funkcionira. One koji su iskakali, bilo da su postigli nekakve rezultate na političkom planu, bilo da su ukazivali na kriminal i pljačku širokih razmjera u gradu Bihaću ili na neki drugi način remetili rad “uštimanog” sistema kriminalne hobotnice, brzo i efikasno se rješava. U tu svrhu koristi se cijela paleta poteza od kupovine (posebno korištena na političkom planu) preko prijetnji, zastrašivanja i ucjena. Rijetki koji ne ustuknu pod navedenom torturom podvrgavaju se medijskom razapinjanju preko medija u vlasništvu kriminalne hobotnice. Nastoji ih se poniziti i srozati njihov ugled u javnosti kako bi postalo irelevantno ono što govore i rade to kako bi poslužili za primjer ostalima da se ne usude na slične istupe.

Međutim, u zadnje vrijeme uslovi igre su se uveliko promijenili. Došlo je do buđenja svijesti kod mnogih naših sugrađana, nestalo je straha, postavljaju se pitanja, traže se odgovori i snošenje odgovornosti za počinjena djela. Postupno nestaju kontrolisani uslovi u kojima se igra vodi, a od onih koji su u potpunost pogubili konce posebno se ističe aktualni gradonačelnik Šuhret Fazlić. Konce je izgubio jer je prije izbora pričao jedno, a poslije drugo. Počeo je trgovati, izašao je na političku pijacu, i pristao na to i izdao birače.

Imali smo priliku čuti više nesuvislih i kontradiktornih izjava gradonačelnika Bihaća, kojima potvrđuje svoju nesposobnost i potpunu izgubljenost u vođenju Bihaćem. Najavljujući u predizbornij kampanji 2016. godine i dao obećanje da će se obračunati sa građevinskom mafijom u Bihaću te da će ima srušiti sve nelegalno izgrađene spratove. Na 11. sjednici gradskog vijeća javno je prozvao i žestoko kritikovao vjećnika SDA Nedina Dedića (PRILOG VIDEO) koji je u ime kompanija (investitora) ELHANA doo Bihać, BIHAĆKA TRGOVINA doo Bihać i ADUNA d.d. Bihać tražio izmjenu urbanističkog plana Trga maršala Tita u Bihaću. Gradonačelnik Fazlić na pomenutoj sjednici gradskog vijeća žestoko se obrušio na vijećnika Dedić Nedina (SDA) i prozvao ga da je odgovoran za nelegalno izgrađenih 15 kuća na državnom zemljištu u naselju Kostela (tzv. Unska strana). Podsjećamo gradonačelnika Fazlića ako je kratkog pamćenja da je na istoj sjednici kazao da nikada neće potpisati legalizaciju bespravno izgrađenih spratova na Trgu maršala Tita u Bihaću.

Mnoge Bišćanke i Bišćani nisu imali prilike da čuju i pogledaju (PRILOG VIDEO) diskuju aktualnog gradonačelnika Bihaća na 11. sjednici Gradskog vijeća, koja nakon dvije godine djeluju potpuno neozbiljno, razočaravajuće pa čak i smiješno, jer dolaze od čovjeka koji se već gotovo tri godine nalazi na čelu Bihaća. Evidentno je kako se gradonačelnik Fazlić potpuno pogubio, jer ne zna kako djelotvornost institucije počinje upravo od njega i njegovog znanja upravljanja Gradskom upravom, njenim resursima i kadrovima.

No, na žalost, našim Gradom u posljednje tri godine upravlja čovjek koji ne posjeduje te odlike. Gradonačelniku Fazliću se bliži kraj mandata bez iti jednog ostvarenog projekta i bez ijednog pripremljenog projekta za njegovog nasljednika. Ništa od obećanog nije realizirao, ali zato svakodnevno iznosi prijedloge o raznim plodouživanjima te nova obećanja nastojeći zavarati građane Bihaća. No, zato su Gradonačelnik Fazlić i vijećnici POMAK-a počeli trgovati, izašli su na političku pijacu, pristali na to, izdali birače i ušli u zagrljaj kriminalne hobotnice koja decenijama politički i ekonomski uništava grad Bihać. Na 39. sjednici, 16/07/2019.godine, Gradskog vijeća javno su obznanili učešće i trgovanje na političkoj pijaci te zajedno sa vijećnicima SDA podržali Prijedlog Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Urbanističkog projekta „Dijela užeg gradskog centra sa dijelom Trga maršala Tita„ u Bihaću.

Nakon izrade izmjene i dopune Urbanističkog projekta na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća Bihaća vijećnici POMAK-a i SDA izglasaće tražene izmjene i dopune Urbanističkog projekta, a na kraju ove kriminalne balade gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić svojim potpisom će legalizirati kriminal investitora ELHANA doo Bihać, BIHAĆKA TRGOVINA doo Bihać i ADUNA d.d. Bihać i poslati poruku “Kriminalci, dobro došli u Bihać, vrlo povoljno legaliziramo kriminal.” 

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 31/07/2019


Vrijeme objave članka: 19:30


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!