fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

ŽALOSNO ALI ISTINITO: JEDINI PROGRAM RADA OPOZICIJE (SDA – DF – NS – POMAK) U SKUPŠTINI USK JE RUŠENJE VLADE

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Da li je na redu tko zna koji pokušaj destabilizacije i rušenja Vlade USK koji u svojoj nemoći, bez bilo kakve razumne koncepcije i političkog programa provodi nikad žalosnija opozicija u Skupštini USK.

Sjećamo se nekih vremena kada su sastavi Skupštine USK iz ove perspektive bili u najmanju ruku uljuđeni debatni klubovi na kojima su se osim uvijek prisutnih i neminovnih političkih sukobljavanja odvijali i procesi kakvog-takvog sučeljavanja argumenata i dualizam različitih koncepcija i ideologija.

No, danas od toga ništa.

Sadašnja Skupština USK u nikad lošijem sastavu, intelektualno potkapacitirana, s niskim civilizacijskim nivoom rasprave i dijaloga u kojemu šačica smušenjaka i besprizornih likova iz opozicije gura svoju anarhističku platformu u čijoj osnovi stoji destrukcija i rušenje svega postojećeg, bez ikakve ideje o tome: ŠTA POSLIJE AKO SRUŠIMO VLADU USK?

Ima li bilo gdje u svijetu država u kojoj se događa nešto slično? Čisto sumnjamo.

Nakon što je izmjenjen Zakon o visokom obrazovanju i zastupnica Naše stranke Vildana Alibabić nije ostala bez radnog mjesta na Univerzitetu u Bihaću, „podvila je rep“ i pobjegla u opozicioni tabor da podržava njihovu anarhističku platformu rušenja Vlade USK. I nije je briga kako će se to odraziti na položaj građana Unsko-sanskog kantona koji zavisi od normalnog funkcionisanje Skupštine USK. Ona toliko „voli“ građane USK da je posljedice pat pozicije u Skupštini ne brine ni najmanje.

Aktualna opozicija koja to nije (jer riječ je o skupini likova koja NEMA RJEŠENJA ni za jedan aktualni problem krajiške stvarnosti) nastoji oštrom neargumentiranom retorikom i paljbom iz više artiljerijskih oruđa kompromitirati aktualnu Vladu USK i tu se sredstva ne biraju. Od izlizanih i olinjalih optužbi koje su već tragikomične – od utroška četiri miliona maraka Vlade F BiH do one da je građanima otežano ostvarivanje zdravstvene zaštite, jadna, žalosna i čemerna opozicija pada na još niže grane, ako je niže uopšte i moguće pasti.

Skupština Unsko-sanskog kantona nikada nije imala kilaviju, jadniju, bijedniju i neubjedljiviju opoziciju. Ova i ovakva opozicija zapravo i ne zaslužuje da se nazove opozicijom jer za njih ne biti na vlasti – i „na vladi“ – uopšte ne znači biti opozicija u političkom smislu. Opozicija u skupštini USK je zaglavljena u sujetama i frustracijama bivših savjetnika premijera, bivših predsjednika skupština, bivših ministara koji ne mogu da shvate da su bivši. I da nikada više neće biti budući.

Aktulna skupštinska opozicija je glavni akter u održavanju postojećeg stanja stvari a to je status quo u Skupštini USK pri tome građanima USK prikazuje lažnu sliku nestabilnosti, a usput su obezbijeđeni astronomskim mjesečnim platama iz javnog budžeta i naravno privilegovani da privatne poslove obavljaju neuporedivo lakše, brže i efikasnije od ostatka građana USK.

Na kraju će pobjedu sasvim lako odnijeti ovi što i sada vedre i oblače (NES – SDP – NiP), jer opozicija je bezidejna, uplašena, kilava i beskorisno svadljiva i u takvoj vrsti komfora ostaće i ubuduće.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP bisce.ba / V.D.


NAPOMENA:


Datum objave članka: 05/03/2021


Vrijeme objave članka: 13:23


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!