fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

ZAŠTO VRH ASDA VEĆ MJESECIMA POKAZUJE NERVOZU?

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Da li se preko Hadžipašićevog centra „Vita plus“ pribavljao novac za crni stranački novac, odnosno, da li se novac pribavljen od ovoga centra koristio za finansiranje potreba ASDA?

Nakon pravosudne akcije „Pero“ u nastavcima, na Mućinom licu je sve prisutniji grč, a u očima nevjerica. Kao da se pita: „Zar je moguće da se itko usudio hapsiti moje savjetnike“. Usudi se, usudi. Konačno je SIPA pokucala i na Mućina vrata, odnosno ASDA-ova vrata. S razlogom. Zato što, nakon svega, postoji opravdana sumnja da se ASDA odavno finansira prljavim novcem iz crnih fondova. Institucije pravne države napokon su počele raditi svoj posao, te na djelu pokazivati da u Krajini nema nedodirljivih.

Nakon hapšenja njegovog savjetnika Mirsada Topčagića, Muća se obratio javnosti video-izjavom, zabrinut, bez smješka na licu, nesigurnog glasa i bitno smanjene bahatosti. Strah i nevjerica uvukla se u ASDA moćnike, koji su još do prije nekoliko mjeseci nosovima parali oblake. Ovaj strah će se dodatno pojačati nakon što se pretrese Pedagoški zavod, gdje uglavnom sjede kadrovi ASDA, medju kojima već ima pravomoćno presudjenih kriminalaca. Vrh ASDA, i onaj osumnjičen, i onaj što je hapšen, ali i ovaj što broji poslednje dane vladavine već mjesecima pokazuje nervozu. Ne bez razloga. Jer, mnogima je postalo jasno, da će istraga istražitelje dovesti i na ASDA-ova vrata.

Nedorastao poslu u koji ga je gurnuo vrh ASDA, a kontrolisao hapšeni savjetnik Mirsad Topčagić, Muća je iz dana u dan demonstrirao frapantno neznanje, nevjerovatnu nedosljednost i uočljiv politički antitalenat. Kako vjerovati da će se Mućina vlada boriti da korupciju svede na najmanju moguću mjeru? Mogao je Muća učiniti mnogo, a nije učinio gotovo ništa. U priče da će korupciju svesti na najmanju moguću mjeru, mogu vjerovati samo naivci. Istragu „Pero“ je sprovela SIPA, a Mućin savjetnik je izgleda pokušao da prikrije prljave tragove do ASDA.

Na kraju se nameću brojna pitanje: koliko je prljavog novca iz Hadžipašićevog centra eventualno potrošeno na finansiranje stranačkih potreba? Da li su iz ovih sredstava kupovani sadašnji koalicijski partneri? Da li će istraga detaljno detektirati eventualnu kriminalnu stranu ASDA u proteklih nekoliko godina? Da li je Muća uživao plodove Hadžipašićeve kriminalne djelatnosti, odnosno, da li su navedenim prljavim novcem kupovani koalicijski partneri, mediji i novinari.

Krajina može biti jaka samo ako je vode sposobni i pošteni političari, stručnjaci kojima je glavna preporuka znanje, a ne stranačka pripadnost. Opstat će Krajina i bez ASDA, i bez SDP-a, i njihovih satelita, ali neće bez poštenja, bez rada, bez sloboda, bez zaštite svojih gradjana. Krajinu prije svega čine ljudi – na koju političari poput Muće, Hadžipašića, Pajića, Topčagića zaboravljaju. Misleći da su oni Krajina. Dokažimo im da nisu. Kako? Tako da im ne dopustimo da gaze naše dostojanstvo, tako da na izborima izaberemo uistinu one kojima je stalo do naroda, one koji će se uistinu boriti za slobode, one kojima je opće ispred vlastitog dobra.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / N.M.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 28/07/2020


Vrijeme objave članka: 20:20


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!